Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У приміщенні майбутнього центру “4.5.0. Прикарпаття” розпочали перші масштабні роботи

На сторінці майбутнього реабілітаційного центру показали перші зовнішні зміни будівлі.

Ділиться Інформатор, посилаючись на сторінку центру “4.5.0. Прикарпаття”.

На світлинах видно, як команда центру зняла покрівлю даху. Також у дописі зазначають, що зараз проводять ремонт покриття

“Усі ці зміни можливі лише за вашої підтримки”, — пишуть на сторінці центру.

Фінансово підтримати створення центру можна задонативши на монобанку за посиланням.

Нагадаємо:

У 2021 році троє добровольців: Тарас МаслякОлег Перегуда та Іван Порохнавець працювали над ідеєю створення реабілітаційного центру для ветеранів під назвою “4.5.0. Прикарпаття”. Назва проєкту не є випадковою, адже ці цифри це код радіоперемовин, який означає, що все добре, ситуація спокійна.

Власне ідейним натхненником створення був Олег Перегуда, який виділяв для діяльності центру три основні напрямки:

  • психологічна реабілітація з комплексом заходів цивільної адаптації;
  • фізіотерапевтична реабілітація;
  • застосування комплексу апітерапевтичних процедур і методик.

Для дислокації центру обрали будівлю у мікрорайоні Хотінь, яка раніше слугувала помповою станцією для забезпечення міста водою. Об’єкт знаходиться на березі річки Лімниця та має загальну площу у 325 кв. метрів. На території розташований великий зал для встановлення тренажерів й реабілітаційного обладнання, а також пару менших будівель для забезпечення роботи центру.

З початком повномасштабного вторгнення роботи зі створення центру тимчасово припинили. Олег Перегуда повернувся на фронт й 14 червня загинув у боях з ворогом. Зараз його справу продовжують рідні, зокрема жінка Василина.

27 квітня 2023 року депутати Калуської міської ради підтримали рішення про збільшення строку оренди приміщення для ГО “Реабілітаційний центр ветеранів війни “4.5.0. Прикарпаття”. Строк оренди тепер продовжуватиметься до 31 грудня 2047 року, тобто на 25 років.

6 травня 2023 року на території центру провели масштабну екотолоку. Тоді волонтерам та команді центру вдалось повністю розчистити усю територію від порослої трави, гілля та сміття.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору