Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Укриття, ікони й бездоріжжя” — підсумки другого тижня серпня

На цьому тижні сталося багато подій. Були і хороші, але не обійшлося й без трешу.

Розповідає Інформатор.

ТОП-10 тижня, що минув, виглядає так:

“Я прийшла панахиду занести, а вони кажуть, то він же братовбивця” — чому громаду ПЦУ на Полтавщині не реєструють?

Мама загиблого захисника із Лохвиці Полтавської області Валентина Лисенко поділилася наболілим: у Благовіщенській церкві УПЦ наче б то не МП в неї відмовилися брати панахиду за загиблого сина, бо він, мовляв, “братовбивця”.

Працівниця Калуської лікарні разом з “колегою” з Калуської міської ради організували схему виїзду за кордон

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що троє мешканців Калуша незаконно переправляли осіб через кордон, завдяки підробленим довідкам про інвалідність. Деталі у матеріалі.

Чоловіка переїхав потяг на калуській залізниці

Тіло загиблого чоловіка знайшли на коліях залізниці. Що відбулося та інші деталі — читайте у матеріалі.

У Калуші та районі продовжується просідання ґрунту — найбільше 3 метри

Зібрали найактуальніші відповіді начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Іван Дембича та запитання калушан.

Дорога люті: що відбувається на шляху між Копанками та Довпотовом?

Понад 40 років тому, між цими двома населеними пунктами була дорога, якою місцеві мешканці їздили на роботу, навчання та відпочинок. Ключове слово в цьому реченні — “була”. Час минав, діти дорослішали, влада змінювалась… Незмінним було одне — дорога руйнувалась. Інформатор звертає увагу на те, яка ситуація сьогодні.

Обід за 40 гривень: у Калуші відновила свою роботу соціальна їдальня

Соціальну їдальню було створено для того, щоб внутрішньо переміщені особи, які знайшли прихисток в Калуші могли харчуватися дешевше. Проте згодом харчуватися сюди приходили й місцеві жителі, матеріальне становище яких, не дозволяло себе повноцінно забезпечувати.  Нещодавно там провели ремонтні роботи і тепер заклад знову готовий приймати відвідувачів.

У Калуші входить в дію рішення про односторонній рух в центрі міста

З 9 серпня на вулиці Степана Бандери змінено автомобільний рух. Відповідні служби також встановили нові знаки, які відтепер регулюватимуть. Більше деталей у матеріалі.

“Задонать на броню для медика!” — відкрито збір для мобілізованого бариста з калуської кав’ярні

Війна триває і щодня наші захисники потребують допомоги. Наші друзі з кав’ярні “LEON” відкрили збір для нещодавно мобілізованого бариста, який незабаром буде працювати медиком на фронті. Більше деталей та посилання на “банку” у матеріалі.

“Вода, шприци і абсолютна темрява” — в якому стані укриття на Підвальній? | ФОТО

Під час останньої повітряної тривоги Інформатор відправився на пошуки укриття. Ми вирушили до укриття на вул. Цеглинського, але воно виявилось закритим. На цьому ми не зупинились: відправились на вулицю Підвальну. На щастя, укриття, яке ми знайшли, було відкритим. У якому воно стані та як виглядає? Розповідає Інформатор.

Повернути не можна залишити: як калуська ікона Божої Матері опинилась у Польщі в 1945-му?

Цього разу ми торкнемося історії парафіяльного костелу св. Валентина. Відомо, у місцевому костелі був особливий образ Божої Матері “Вшанування станами”, присвячений Королеві Корони Польської, проте наприкінці Другої світової, був вивезений до Польщі…

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору