Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Ями, пікети й комендантська година” — підсумки першого тижня листопада

"Ями, пікети й комендантська година" — підсумки першого тижня листопада

Краще пізно, ніж ніколи. Стрибаючи в останній вагон — підбиваємо підсумки тижня, що минув. 

Розповідає Інформатор.

У Калуш безпілотник не долетів — пожежа була у районі

Близько шостої ранку на території Калуського району впали уламки збитого безпілотника. Горів гуртожиток. Інформація, яку вранці оприлюднили офіційно, — традиційно дуже скупа. Тож, Інформатор з’ясовував подробиці.

“Просто й смачно” — як урізноманітнити смак гарбузової каші?

Гарбузову кашу вважають однією із найбільш корисних. І з певних причин вона набирає особливої популярності в жовтні, напередодні Геловвіну. Таку кашу можна ще й покращити: додати фрукти й мед, або навпаки — додати сіль, крупи та використовувати як гарнір до м’яса. Ми зібрали для вас кілька рецептів. І вони досі тримаються в ТОПі.

Наступні матеріали в добірці нерозлучні як сонце і день, й настільки популярні, що перекочували з жовтневих підсумків місяця сюди. Мова про: Хемич мобілізувався у частину, де командиром є калушанин? та Мобілізований Хемич: командир — підтвердив, військова частина — ще ні.

І хоч судова епопея з псевдоволонтером Віталієм Хемичем стала на паузу, але громадськість пильно стежить за кожним його рухом. І нові факти дивують з подвійною силою.

Ціна за кілограм картоплі у Калуші — де дешевше?

Яка ціна картоплі у калуських супермаркетах та на ринку — розповідає Інформатор.

Жителька Калуша вийшла на одиночний пікет проти “бруківки”

4 листопада, на заході до вшанування пам’яті розстріляних учнів Калуської торговельної школи пікетувала жінка з плакатами. З якими саме та з якої причини — читайте у матеріалі.

“Ями-рекордсмени. Загалом більше 100 квадратних метрів під водою” — що відбувається з дорожнім покриттям на Литвина?

Продовжуючи тему стану доріг в нашому рідному місті, довго шукати нову проблему не довелося. До нас звернулися калушани, яких турбує дорога біля ДЮСШ “Сокіл” на вулиці Литвина, а саме в напрямку від кільцевого перехрестя до гаражного кооперативу. І ми приїхали на місце та зафіксував масштаби руйнувань.

Розгляд апеляції перенесли. Калуський депутат залишається під вартою

2 листопада, Івано-Франківський апеляційний суд мав розглянути апеляційну скаргу щодо запобіжного заходу, який застосовано до депутата Калуської міської ради Тараса Барнича. Суд не відбувся. З яких причин та на коли перенесли — читайте в новині.

У Калуші розпочали новий ремонт тротуарів

Комунальники перейшли до наступного етапу ремонтних робіт тротуарів біля Калуського ліцею №3. Більше фото та деталей у матеріалі.

“Варто чи ні?”: що калушани думають про збільшення комендантської години

Кілька днів тому Ради оборони Івано-Франківської області припустила, що є доцільність збільшити тривалість комендантської години. По-новому вона може тривати з 23 до 5 години ранку. А от чи підтримують таку ідею калушани — питання залишається відкритим. Інформатор дізнавався настрої містян.

Калушанка відкрила збір на снайперську гвинтівку для свого чоловіка

Дружина легендарного бійця з Пійла на позивний “Рембо” збирає чоловіку на зброю. Реквізити для донатів та історія захисника у матеріалі.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору