Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Зелені красуні, дідухи й Санта Клауси — де і за скільки сьогодні можна купити ялинки в Калуші

Зелені красуні, дідухи й Санта Клауси — де і за скільки сьогодні можна купити ялинки в Калуші

Минулого року “Пункти ялинковості” з’явилися відносно пізніше, аніж цьогоріч. І це не дивно, бо ще минулого року представники релігійних конфесій не могли дійти згоди щодо святкування Різдва та інших важливих християнських свят. Проте, цього року вони таки дійшли згоди, що потягнуло за собою й зміну часу появи “зелених красунь” на ринках та в спеціалізованих пунктах продажу.

Розповідає Інформатор.

Минулого року в Калуші ми вперше побачили ялиночки біля ринку на Дзвонарській майже наприкінці грудня. Цьогоріч, вони з’явились більш ніж на тиждень раніше. Тобто сьогодні, 12 грудня. Тож ми вирішили зафіксувати актуальні ціни. До слова, з’явилися тут відразу й іграшки, і навіть “дідухи”.

Як і раніше, більш популярні, ніж зрізані живі ялинки, у калушан — зібрані з гілочок. Вони й екологічніші, й коштують дешевше, й займаються порівняно менше місця.

До теми: Ялинки будуть! — Лісгоспи Прикарпаття підготували 16 тисяч “зелених красунь”

В першій точці ціни коливаються від 50 до 450 гривень. Градація ціни залежиться від висоти й пишності. Найдорожча, понад метр у висоту — 450 грн. Найменші в діапазоні від 50 до 250 грн.

Різдвяних Дідухів поряд з цими ялинками ліворуч, можна придбати по 50 гривень за штуку.

Пройшовши кілька метрів далі, бачимо ще одну ялинкову точку. Тут ціни трішки відрізняються від попередніх. Хоча вибір дуже схожий.

Найменші ялиночки зібрані з гілочок тут також вартують 50 грн, середнього розміру — в межах 250 грн, а відносно найбільші — 400 грн.

Дідухи тут також є. І всі кращі одні від одних, що відбивається й на ціні. Наприклад, оцих велетнів можна купити за 700-800 грн.

А оцих за 100 гривень і вище:

Є поруч з ринком і третя точка, поряд з відділенням банку. Найбільша “ялинка” тут вартує 600 грн. Таку ж, але дещо менш пишну, можна вторгувати й за 550 грн. Пишну, але середніх розмірів можна придбати за 400 грн. Трохи мені від них можна “зловити” за 250-300 грн. А зовсім маленькі кущики по 80 і 100 грн.

Окрім цього всього тут можна відразу й зібрати свою щойно придбану красуню. Скляні кульки тут вартують 95 грн за комплект. Маленькі іграшки, які можна поставити поруч з ялинкою чи повісити на неї — в межах 45-65 грн. А ще, можна не шукати в Калуші Jysk і їх легендарних гномів. Тут є краща пропозиція — Санта Клауси та олені. Маленькі Санти по 680 грн, більші, в діапазоні від 950 до 1350 грн, найбільші — 2000 грн.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору