Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуські пікапи — на захисті неба. На Прикарпатті сформовано зенітно-кулеметний батальйон

Калуські пікапи на захисті неба

На Прикарпатті сформовано спеціальний підрозділ для відбиття ворожих атак із неба. Для його потреб було придбано 54 пікапи, у тому числі — за кошти територіальних громад.

Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, пише Інформатор.

За її словами, одним із важливих завдань на рівні області було забезпечення захисту від ворожих дронів.

“І ми це зробили. На Прикарпатті сформовано й укомплектовано зенітного-кулеметний батальйон, завдання якого – оберігати нашу область від атак з неба”, — каже посадовиця.

Відео Світлана Онищук записала на фоні укомплектованих автомобілів. Серед них — білі пікапи, дуже схожі на ті, які купувала Калуська міська рада.

За них, нагадаємо, громадськість активно критикувала владу. Адже вартість кожного —  1 мільйон 119 тисяч гривень. Автівки Great Wall Wingle 7 — китайського виробництва, 2023 року випуску. І з доволі “багатою” оснасткою. У Калуській міській раді ці автівки називали “золотою серединою” за ціновими та якісними параметрами.

Згодом стало відомо, що такі ж пікапи закуповували й інші громади області, зокрема чотири автівки придбав й Івано-Франківськ.

Загалом придбано 54 автомобілі.

“Для потреб батальйону придбали 54 пікапи. Частину коштів ми закупили за виручені з благодійних аукціонів кошти, решта — це кошти територіальних громад та благодійників. Усі машини обладнані великокаліерними кулеметами, засобами автономного зв’язку спостереження, раннього виявлення цілей  та іншими необхідними спецзасобами”, — резюмує Світлана Онищук.

Також вона каже, що для цього з обласного бюджету було виділено 25 мільйонів гривень, за які придбали тепловізори, приціли, засоби зв’язку, зарядні станції, прожектори тощо.

“І вже сьогодні маємо результат ефективної роботи наших оборонців неба. В області під час останніх атак було успішно знищено ворожі цілі”, — додала голова ОВА.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору