Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Автопарк влади у Калуші: три авто, а їхати нічим? | ВІДЕО

Автопарк влади у Калуші: три авто, а їхати нічим? | ВІДЕО

За минулий рік на ремонт трьох службових автомобілів у Калуші сумарно було витрачено понад 150 тисяч гривень. Наприкінці 2023-го влада вирішила оновити свій автопарк та придбала автомобіль за майже 600 тисяч гривень. На ньому вже їздить міський голова. Чи настільки нагальною була ця потреба?

З’ясовував Інформатор.

Досі за міський головою Андрієм Найдою була закріплена службова “Skoda Octavia”, придбана у 2007 році. Автомобілю, розповідає водій, 22 роки. На момент придбання він був уживаним, а зараз — у “передсмертному” стані.

“Що по кузову, що салон — усе вже в корозії та інших пошкодженнях. Стеля просіла…” — показує він.

Їхати в Івано-Франківськ чи ще далі, — уже не було чим, запевняє водій. Автівка наїздила понад пів мільйона кілометрів. Ремонтували її часто, але рушати поза межі Калуша все одно останнім часом було ризиковано.

Завідуюча господарством Господарського відділу виконавчого комітету Калуської міської ради Оксана Семак каже: на ремонт “Шкоди” у 2023 році витратили 97 085 гривень.

 А на цій автівці їздять заступники міського голови Ігор Білецький та Мирослав Тихий і керуючий справами виконкому Олег Савка. У їхньому розпорядженні — Daewoo Lanos 2008 року випуску. Ламається він, очевидно, рідше, бо на ремонт торік витратили 15 860 гривень. Але стан автомобіля об’єктивно теж не найкращий.

Заступниці міського голови Наталія Кінаш та Надія Гуш, а також секретар Калуської міської ради Віктор Гільтайчук у службових поїздках використовують ВАЗ 2107. І він в усьому цьому автопарку найновіший — 2011 року випуску. Та і придбали його, судячи з документів, новим. Утім, нині назвати їзду в цьому автомобілі комфортною таки важко: один запах бензину в салоні чого вартий. Ремонт цієї машини за рік обійшовся у 44 270 гривень.

Нагадаємо, що автопарк влади нещодавно поповнився автівкою “Nissan Rogue” 2017 року випуску. Договір на придбання підписали наприкінці 2023 року. Вартість покупки склала 599 тисяч 617 гривень.

Детальніше про це Інформатор писав у статті “У Калуші для потреб влади придбали авто за 600 тисяч гривень”.

Зазначимо, що після того як Калуш придбав чотири пікапи, у громади міста було багато запитань, зокрема, і щодо придбання вживаних автомобілів. Тоді позиція влади була чіткою: коштом бюджету купувати вживані автомобілі у фізичних осіб не можуть. Але для потреб виконкому автівку придбали… у фізичної особи — мешканця села Брошнів.

Тетяна Кіндюх
Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору