Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуські стоматологи застосовують окуляри для скринінгу раку

Калуські стоматологи застосовують окуляри для скринінгу раку

Калуська стоматологічна поліклініка придбала окуляри для скринінгу раку ротової порожнини. Також придбано сучасний мікроскоп.

Повідомляє Інформатор.

За даними міського голови Андрія Найди, окуляри дають можливість на огляді при застосуванні ультрафіолетового світла виявляти патологічну тканину, що може бути свідченням розвитку ракового захворювання на ранніх стадіях. Цей сучасний прилад, кажуть у міській раді, вірогідно, є лише в комунальній стоматологічній поліклініці на всю громаду.

“Принагідно звертаємо увагу мешканців громади на необхідність проходження регулярних профілактичних оглядів. Бо, на жаль, щорічно в громаді є 1-3 випадки раку ротової порожнини”, — додав міський голова.

Згідно з відкритими даними, спеціальні окуляри стоматологи закупили наприкінці минулого року. Заплатили — 43 тисячі гривень.

Нагадаємо, раніше йшлося, що стоматологічна поліклініка зекономила на теплопостачанні й придбає операційний мікроскоп й систему для діагностики онкологічних захворювань порожнини рота. Тоді інформували, що операційний мікроскоп вартує приблизно 400 тисяч гривень, а система для діагностики онкологічних захворювань порожнини рота — 80 тисяч гривень.

У системі Prozorro є інформація і про придбання мікроскопа. Його вартість склала 426 тисяч 650 гривень. Цей прилад стоматологи використовують для лікування кореневих каналів зуба та видалення з нього сторонніх предметів.

“Такий апарат – це вимога сучасного підходу до лікування пацієнтів. Адже дає можливість чіткої візуалізації прохідності каналів. Варто зазначити, що не у всіх приватних кабінетах є наявність такого важливого апарату”, — хвалиться міська рада.

У середньому послуга лікування під мікроскопом, зі слів головного лікаря Олега Шкляра, буде коштувати близько 800 грн. І це значно дешевше, аніж в приватних стоматкабінетах, запевняє Андрій Найда.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору