Інформатор Калуш

ТРЕШ

Прикарпатці масово палять суху траву. За минулу добу — 17 пожеж

Прикарпатці масово палять суху траву. За минулу добу — 17 пожеж

За попередню добу рятувальники на Прикарпатті 17 разів виїжджали ліквідовувати пожежі в екосистемах . Загальна площа всіх пожеж склала майже 5 тисяч квадратних метрів.

Про це повідомили в Управлінні ДСНС в Івано-Франківській області, передає Інформатор.

Вогнеборці кажуть, що найбільш масштабні пожежі виникли в селі Похівка Богородчанської громади, де горіла суха трава та чагарники на площі 1500 кв. метрів, пожежа площею 1000 кв. метрів виникла в селі Прутівка Снятинської громади, а також в селі Середній Березів Яблунівської ТГ, де зайнялося 900 кв. метрів.

Працівники ДСНС закликають громадян не спалювати суху траву та сміття!

  • Загоряння сухої рослинності виникає через порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках.
  • Варто пам’ятати, що у вітряну погоду площа пожежі дуже швидко збільшується, набираючи великих масштабів, внаслідок чого вогонь може перекинутись на будівлі.
  • Не спалюйте рідну землю, адже такі методи шкодять екосистемі, вбивають тварин, живу природу та призводять до загибелі людей!

Нагадуємо, що за спалювання сухої рослинності та листя передбачена адміністративна відповідальність і штраф від 3 060 до 6 120 гривень.

До теми: Спалите суху траву на полях — лисиць у селах побільшає

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору