Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Міський голова похвалився, а депутат спростовує: у Долині не вірять у прибутковість “Водоканалу” | ОНОВЛЕНО

у Долині не вірять у прибутковість "Водоканалу"

На КП “Водоканал” у Долині людям боргують зарплату, а саме підприємство може залишитися без електропостачання. 

Таку інформацію під час засідання позачергової сесії у вівторок, 19 березня, озвучив депутат Максим Новосельський. Він заявив, що уважно слухав інтерв’ю міського голови Івана Диріва Інформатору, а тому має низку запитань.

“Ви всій громаді розказували, як у нас гарно працює “Водоканал”: найкраще підприємство у своїй сфері в Україні, беззбиткове, прибуткове, класне… Але, виявляється, що люди за січень до кінця не отримали зарплату. Виявляється, що нам треба терміново перенаправити гроші на дотацію “Водоканалу”, тому що завтра-післязавтра там виключають електроенергію. Це якийсь жах! Іване Ярославовичу, або ви некомпетентні у цій сфері, або ви знову маніпулюєте думкою всієї громади. Нащо відкрито говорити неправду? Це пішло по всіх мережах, люди подивилися, всі чекають на зменшення тарифів по воді, а їх взагалі не буде, бо нам воду скоро перестануть подавати”, — зазначив депутат.

Нагадаємо, що інформацію про прибутковість комунального підприємства Іван Дирів справді озвучив в інтерв’ю. За його словами, за підсумками 2023 року водоканал вперше за багато років вийшов у плюс, а у перспективі ставатиме ще кращим і, вірогідно, з часом для населення можна буде знизити тариф. Принаймні, мрія така є.

Продовжуючи свій виступ, Максим Новосельський також розкритикував позицію очільника громади щодо встановлення МАФів, ще раз нагадав про градирню, зауваживши, що тільки міський голова знає, коли за це голосували, бо депутати і далі переконані, що рішення не було.

“Знаєте, це грипом хворіють усі разом, а з розуму сходять поодинці”, — продовжив спікер.

“Не збираюсь узагалі відповідати на якісь особисті ці… Я розумію — чоловік ображений з виборів, але це буває таке. От буває. що так стається: одні люди виграють, другі програють. Колись буде інакше. Але відповідати на якісь закиди чи особисті образи я не буду, бо це нижче моєї гідності”, — відповів Іван Дирів.

Інформатору міський голова Долини на підтвердження власних слів про прибутковість комунального підприємтва скинув казначейські виписки:

Що ж до заборгованості по заробітній платі працівників зазначив:

“Протермінованої заборгованості, зі слів керівника підприємства, немає. Ми завершили 2023 рік з прибутком. В 2024 є проблеми, але їх вирішуємо”.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору