Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Спроба №… У Долині розглянули питання щодо заборони на встановлення МАФів

У центральній частині Долини заборонили встановлювати МАФи

Депутати Долинської міської ради після кількох місяців суперечок знову взялися за розгляд питання про заборону розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. Заборона мала би стосуватися майже двох десятків вулиць у центральній частині міста.

Детальніше розповідає Інформатор.

За аналогічну заборону депутати голосували наприкінці грудня 2023 року, але тоді міський голова це рішення заветував. Відтоді проєктів рішень стало, як мінімум, два: один умовно можна назвати “проєктом міського голови” (він є у порядку денному чергової сесії) та другий — напрацьований чи то депутатами, чи профільним відділом… Оцей другий учора на позачерговій сесії Долинської міської ради якраз розглянули.

Перед тим, до речі, не скасували скандальне рішення виконкому щодо тимчасових споруд на Січових Стрільців, які в рекордні терміни вже практично збудовано.

Начальниця відділу містобудування та архітектури Тетяна Гошовська чітко назвала перелік вулиць, на яких пропонувалося впровадити заборону на розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності: Героїв України, Горбового, Грушевського, Довбуша, Котляревського, проспект Незалежності, Полюляка, провулок Січків, Степана Бандери, Чорновола, Яворницького, включно з вулицями Обліски, Молодіжна, Нафтовиків, Хмельницького (№2-82), майдан Січових Стрільців та включно з вулицями Шевченка, Міцкевича, Данила Галицького, крім територій ринків та тимчасових споруд, на які органом з питань містобудування та архітектури видано паспорт прив’язки тимчасової споруди (ТС), надано дозвіл на встановлення ТС або надано дозвіл на розробку чи затверджено документацію із землеустрою з метою виділення земельної ділянки для встановлення ТС до прийняття даного рішення.

Проєктом рішення пропонувалося залишити дозвіл на встановлення тимчасових споруд та територіях зелених насаджень загального користування (парків, скверів, рекреаційно-відпочинкових зон, на які затверджено схеми благоустрою), але депутати міської ради цей рядок були готові вилучити, що підтвердило голосування за відповідну пропозицію.

Пунктом два відповідного документу зазначено, що на територіях Долинської міської територіальної громади, на яких не встановлена заборона розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, розміщення тимчасових споруд дозволяється на земельних ділянках, які перебувають у власності, оренді чи постійному користуванні, що посвідчується відповідним правовстановлюючим документом.

Проєкт рішення депутати обговорювали майже пів години. Йшлося і про зміни в законодавстві, і про досвід інших міст, зокрема і Калуша, де громада кілька років тому не дозволила встановити ряд тимчасових споруд (ситуація по вулиці Винниченка. — авт), навіть “віршики” читали…

Сам проєкт рішення зачитували двічі, в нього вносили незначні поправки. Але зрештою — не проголосували: за — 3, проти — 0, утримались — 7.

“Не прийнято. У нас нема кворуму для прийняття цього рішення”, — резюмував міський голова.

На поточній позачерговій сесії більше депутати до цього питання не поверталися. Чи розглядатимуть вже на черговій сесії “проєкт міського голови”, наразі невідомо, але така вірогідність є.

Тетяна Кіндюх 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору