Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

До виставки тубусів у Калуші приєднались ще два ліцеї та організації міста

До виставки тубусів у Калуші приєднались ще два ліцеї та організації міста

Дві молодіжні організації, калуський ліцей та приватна артстудія розфарбували ще тубусів від артснарядів для благодійної акції “Мистецтво заради Перемоги”. Погляньмо, що у них вийшло.

Ділиться Інформатор.

Молодіжний центр “Хаб 93”

Адміністрація молодіжного центру пожертвувала для виставки один з бойових трофеїв, який зберігався у них. Використаний ручний гранатомет заквітчали рожеві, фіолетові та голубі квіти. Також по центру видно Державний герб України.

Калуський ліцей №4

В основу композиції школярі заклали мирне небо, квітучі маки та колоски зерна. Зелена трава та небо виконані у цікавій техніці промокування фарби на поверхню, що утворює цікаву текстуру малюнка.

Артстудія “Misto”

Діти з приватної школи мистецтв перетворили зелений мілітарний кейс від артснаряда в рожево-голубе полотно з квіточками та колосками. Основні кольори нагадують мутфільм про Русалоньку, хоча його також можна назвати барбі-тубусом.

Молодіжна християнська організація “Українська молодь – Христові”

Розпис тубуса в техніці петраківський розпис, містить різноманітні мотиви й орнаменти, але основна особливість полягає в ефектному використанні фарби для створення візуального ефекту пролитої крові, що додає предмету неповторного характеру та емоційного зворушення.

Петриківський розпис це не тільки народне мистецтво, що зберігає звичаї оздоблення українського житла, але й сучасний живопис, є нематеріальною спадщиною України який зберігся ще з XVIII століття

Ці витвори зовсім скоро приєднаються до загальної виставки тубусів, котра проходить у Виставкові залі, що знаходиться на вулиці Дзвонарська, 5. Графік роботи: з середи по неділю, з 11 до 19 години.

Нагадаємо, що наприкінці минулого місяці Молодіжна рада при Калуській міській раді розпочала благодійну акцію “Мистецтво заради Перемоги”. До членів ради звернувся колишній військовослужбовець Роман Псюк, котрий запропонував спільно провести таку акцію. Організатори роздали школярам та місцевим організаціям тубуси від артснарядів, які прибули з Запорізького напрямку.

Розмальовуючи їх діти закладали туди особливі сенси для себе. Більше про це можете прочитати у першій та другій підбірці розфарбованих тубусів. Згодом у Калуші організували виставку розмальованих тубусів.

Тубуси можна виграти за донат від 100 гривень на монобанку за посиланням. Також можна викупити саме його за унікальний донат на банку — для цього потрібно сконтактувати з організаторами за номером телефону: 099 461 60 45.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору