Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ситуація з “Карпатнафтохімом” під контролем, а катастрофи влада не допустить, — ОВА

Ситуація з "Карпатнафтохімом" під контролем, а катастрофи влада не допустить, — ОВА

Ситуацію з “Карпатнафтохімом” в Івано-Франківській ОВА називають контрольованою. Катастрофи ніхто не допустить, а чиновники зараз мають думати, як зробити місто незалежним від підприємства.

Таку позицію сьогодні озвучила голова ОВА Світлана Онищук, яку цитує Інформатор.

За її словами, ситуація у Калуші зараз є під контролем.

“Ми постійно проводили комісії ТЕБ та НС, реагували на всі виклики. Це направду для нашої області потужний виклик, тому що очисні Калуша залежать від “Карпатнафтохіму”, а воно є приватним підприємством. І сьогодні завдання деяких чиновників — не просто бити на сполох, а робити те, щоб місто було автономне, незалежне від підприємства. І це також спільна робота, як обласної влади, так і міста”, — акцентувала очільниця області.

Вона кілька разів запевнила, що ситуація — під контролем.

“Усі відповідні служби працюють на підприємстві, тому жодних катастроф ніхто не допустить. Для того і є влада, щоб справлятися з тими завданнями і викликами”, — зауважила вона.

Також зі слів Світлани Онищук, втримати ситуацію було доволі складно.

“Зараз “Карпатнафтохім” заживлено електроенергією. Це дає можливість працювати і щоб працювали очисні споруди. Жодних катастроф не може бути в нашій області, тому робимо все від нас залежне і незалежне. Як опалювальний сезон пройшов у місті Калуші, так і дальше справляємося, щоб техногенних катастроф не було і цього ніхто не допустить”, — завершила посадовиця.

Нагадаємо, що позиція міста у цьому питанні дещо різниться. Як зазначав нещодавно під час засідання ТЕБ та НС міський голова Андрій Найда, у нього вже зібралася ціла тека відповідей на звернення щодо ситуації з “Карпатнафтохімом”. Але вони не дають жодного результату. Також відомо, що з підприємства масового звільняються люди.

Як відомо, підприємство має величезні борги і вже тривалий час не працює. Люди з вересня минулого року не отримують заробітної плати. Нещодавно йшлося, що назрівають ознаки банкрутства.

До теми: У Калуші назвали хибними вказівки ОДА щодо “Карпатнафтохіму” та заявили про 518 млн гривень боргу

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору