Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

За сьогодні — 22 заяви. З “Карпатнафтохіму” масово звільняються люди

За сьогодні — 22 заяви. З "Карпатнафтохіму" масово звільняються люди

Підприємство боргує працівникам близько 80 мільйонів гривень заробітної плати. Люди не бачать перспектив і йдуть з роботи. Деякі критично важливі об’єкти вже практично немає кому обслуговувати.

Про це сьогодні під час засідання комісії ТЕБ та НС у міській раді повідомив заступник генерального директора ТОВ “Карпатнафтохім” Ярема Рудик, розповідає Інформатор.

Як відомо, підприємство має величезні борги і вже тривалий час не працює. Люди з вересня минулого року не отримують заробітної плати. Нещодавно йшлося, що назрівають ознаки банкрутства.

“Ми вчергове звертаємося до всіх можливих структур, написали 15 листів, бо ситуація складна і може мати негативні наслідки для всіх”, — каже Ярема Рудик.

За його словами, кожен день звільняються люди. За цей рік уже 140 працівників пішло, за сьогодні — 22 заяви на звільнення.

“Люди не бачать перспективи і шукають собі інші місця праці. Ремонтне управління, наприклад, у нас скоротилося вже на 80%. Коли нам бракує механіків, енергетиків, а всі установки працюють під напругою, то це дуже критична ситуація для підприємства”, — додав заступник.

Очисні споруди, цех водопостачання та каналізації, які включені в реєстр критичної інфраструктури, повинні працювати у безперервному режимі. Тож, без людей та засобів до існування вони можуть зупинитися, що грозить зупинкою водопостачання та водовідведення не лише підприємства та інших організацій, а і населення. Крім того, неможливо буде очищувати стоки, що особливо критично для Калуської громади.

Як зазначив міський голова Андрій Найда, у нього вже зібралася ціла тека відповідей на звернення щодо ситуації з “Карпатнафтохімом”. Але вони не дають жодного результату. Оскільки підприємство вже віднесено до переліку критичної інфраструктури, то цього разу звернення слід чітко адресувати до Ради національної безпеки та оборони України як суб’єкта національної системи захисту критичної інфраструктури та і Кабінету міністрів України. Також — до Івано-Франківської обласної військової адміністрації для проведення державної комісії ТЕБ та НС, яка до цього часу не розглядала цього питання.

За підсумками засідання комісії ТЕБ та НС було вирішено озвучену інформацію взяти до відома та направити чергові звернення.

До теми:

Калуш просить, щоб Зеленський особисто втрутився у питання “Карпатнафтохіму
На рівні держави — не реагують, а в Калуші наростають ризики
За біотуалети Калуш платитиме до 1,5 млн гривень щодня
Андрій Найда: місто підтримає “Карпатнафтохім” коштами, але не за рахунок населення

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору