Інформатор Калуш

ВЛАДА

Калуський виконком прийняв рішення зрубати смерічку поблизу будинку на Сівецькій

Калуський виконком прийняв рішення зрубати смерічку поблизу будинку на Сівецькій

Дерево, котре за понад 40 років для когось стало проблемою, а для когось згадкою про дитинство все-таки зрубають.

Повідомляє Інформатор.

Сьогодні, 24 квітня, на засіданні Виконавчого комітету Калуської міської ради розглядали звернення від мешканців будинку на вулиці Сівецькій, 3 про надання дозволу на зрізку дерева.

“Це є смерека, яка росте орієнтовно 30 років та має 12 метрів заввишки. Вона здорова і відповідно до порядку дозвіл на зрубку має надати виконавчий комітет. Ми її обстежили й дійсно вона суперечить нормам, бо знаходиться на відстані 1,5 метра до будинку, що дуже близько. Також гілля повністю закриває доступ сонячного світла через вікна у квартирах мешканців будинку”, — зазначив начальник УЖКГ Тарас Фіцак.

Також додав, що працівники управління додатково спілкувались з мешканцями будинку і вони тільки за те, щоб смереку зрубали. Натомість жителі пропонують посадити нові дерева з дотриманням усіх норм. В результаті виконком одноголосно прийняв рішення за те, щоб надати дозвіл на зрубку. Невдовзі ТзОВ “УК Комфорт-Дім” має виконати відповідні роботи.

Нагадаємо: 9 квітня на сайті міської ради з’явився відповідний проєкт рішення. Дерево сягає за висотою 5 поверху житлового будинку. За даними з документів воно росте вже близько 30 років, має діаметр 30 сантиметрів, а висоту 12 метрів.

Одна з мешканок звернула увагу на те, що зараз не потрібно рубати смерічку, бо там живуть малі пташки.

Колишня мешканка будинку поділилась з Інформатором щемливою історією про це дерево. У 1981 році вона разом з батьками та молодшим братом посадила це дерево. Зараз коли періодично приїжджає в батьківську квартиру, то дерево нагадує їй про дитинство.

Натомість мешканці будинку скаржаться на дерево та кажуть, що воно може пошкодити фундамент будівлі.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору