Коломия До сайту

Калуський виконком прийняв рішення зрубати смерічку поблизу будинку на Сівецькій

Дерево, котре за понад 40 років для когось стало проблемою, а для когось згадкою про дитинство все-таки зрубають.

Повідомляє Інформатор.

Сьогодні, 24 квітня, на засіданні Виконавчого комітету Калуської міської ради розглядали звернення від мешканців будинку на вулиці Сівецькій, 3 про надання дозволу на зрізку дерева.

“Це є смерека, яка росте орієнтовно 30 років та має 12 метрів заввишки. Вона здорова і відповідно до порядку дозвіл на зрубку має надати виконавчий комітет. Ми її обстежили й дійсно вона суперечить нормам, бо знаходиться на відстані 1,5 метра до будинку, що дуже близько. Також гілля повністю закриває доступ сонячного світла через вікна у квартирах мешканців будинку”, — зазначив начальник УЖКГ Тарас Фіцак.

Також додав, що працівники управління додатково спілкувались з мешканцями будинку і вони тільки за те, щоб смереку зрубали. Натомість жителі пропонують посадити нові дерева з дотриманням усіх норм. В результаті виконком одноголосно прийняв рішення за те, щоб надати дозвіл на зрубку. Невдовзі ТзОВ “УК Комфорт-Дім” має виконати відповідні роботи.

Нагадаємо: 9 квітня на сайті міської ради з’явився відповідний проєкт рішення. Дерево сягає за висотою 5 поверху житлового будинку. За даними з документів воно росте вже близько 30 років, має діаметр 30 сантиметрів, а висоту 12 метрів.

Одна з мешканок звернула увагу на те, що зараз не потрібно рубати смерічку, бо там живуть малі пташки.

Колишня мешканка будинку поділилась з Інформатором щемливою історією про це дерево. У 1981 році вона разом з батьками та молодшим братом посадила це дерево. Зараз коли періодично приїжджає в батьківську квартиру, то дерево нагадує їй про дитинство.

Натомість мешканці будинку скаржаться на дерево та кажуть, що воно може пошкодити фундамент будівлі.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08