Калуш До сайту

У Калуші судили посадовця військкомату, який незаконно виплатив 1,5 млн грн футболістам

Державне бюро розслідувань повідомляє про вирок, винесений Калуським районним судом за матеріалами розслідування ДБР. Суд розглянув справу командира роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підрозділ якого фіктивно обслуговували місцеві футболісти.

Повідомляє Інформатор з посиланням на ДБР.

У ході розслідування встановлено, що в роту охорони були зараховані семеро гравців і тренерів місцевої професійної футбольної команди. Ці особи не з’являлися на службу і не виконували жодних військових обов’язків, проте безпідставно отримали від держави майже 1,5 млн грн матеріального забезпечення.

ДБР завершило розслідування у квітні цього року. Суд визнав посадовця винним у недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України). Враховуючи щире каяття обвинуваченого та повне відшкодування завданих державі збитків, суд призначив йому штраф у розмірі 221 тис. грн.

Під час досудового розслідування обвинувачений був відсторонений від виконання обов’язків і переведений на службу в інший підрозділ. Публічне обвинувачення у суді підтримувала Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08