Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

30 років храму в Боднарові: історія духовності та згуртованості громади | ФОТО

В Боднарові, біля церкви, зібралися мешканці села, об’єднані в спільній молитві. Цей день став знаковим – минуло 30 років від освячення Господнього храму, який є символом віри та опорою для боднарівчан.

Інформатор ділиться, посилаючись на Андрія Найду.

Як зазначається на сторінці міського голови, історія будівництва цього храму є яскравим прикладом того, як єдність громади та наполегливість здатні творити дива. У 1989 році громада прийняла рішення збудувати храм. Вже через рік отець Ярослав Підлуський освятив наріжний камінь для його фундаменту – подія, яка назавжди залишилася в історії села. Наступні чотири роки стали часом невтомної праці та самопожертви, адже будівництво здійснювалося власними силами громади. У 1994 році, після завершення робіт, єпископ Івано-Франківський Софрон Дмитерко освятив храм. Проте робота не зупинилася – боднарівчани продовжували облаштовувати святиню, створюючи іконостас, який прикрашає церкву і сьогодні. 

Як пише Андрій Найда, на відзначення 30-річчя храму відбулася урочиста Божественна літургія під проводом архієпископа Володимира Війтишина, в якій взяли участь близько 20 священників та десятки вірян. Літургія стала нагодою для молитов за Україну, перемогу та захист наших воїнів. Під час заходу також освятили церковний сад, який був висаджений три роки тому учасниками спільнот “Українська Молодь – Христові”.

Міський голова висловив подяку всім, хто долучився до будівництва та розвитку боднарівської церкви. Він підкреслив, що завдяки праці, вірі та любові громади храм став центром духовності та надії для багатьох поколінь.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору