Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Історія Калуша, спортивні перемоги та музичні прем’єри — що цікавого ми читали на цьому тижні?

Багато захопливих новин радували ваші читацькі вподобання. Але от прийшов кінець тижня й настав час зробити невеличкі підсумки. 

Інформатор нагадує найцікавіші матеріали цього тижня.

Чому “Калуш”? Історія назви нашого міста

Калюжа й калюжа, а чого калюжа? Чи задумувались ви від чого походить назва нашого міста? І чи не образливо думати, що всі ми живемо у “калюжі”? Ви просили і ми зібрали всі версії походження Калуша.

#ТретяШколаСпогади| Ліцей №3 відзначає свої 50 років

Цього року Калуському ліцею №3 виповнюється 50 років. З цієї нагоди адміністрація закладу запустила челендж “Третя школа в спогадах”. Розповіли як взяти участь у челенджі.

Купи календар на 2023 рік — підтримай наших бійців | Спілка Української Молоді запустила нову ініціативу

Хто може зробити крутий календар, який ще й здатен допомогти ЗСУ? Ні, не австралійські пожежники — Спілка Української Молоді України! Де купити — розповіли у матеріалі.

Kalush Orchestra & Szpaku – Nasze Domy | Прем’єра

Міцна дружба Польщі з Україною уже знайшла своє місце у творчості Kalush Orchestra. Не минуло й місяця, як Kalush Orchestra спільно з The Rasmus випустили оновлену версію пісні In The Shadow, а 4 листопада, у світ вийшла спільна робота з польським репером Szpaku. Композиція отримала назву “Наші доми” і у ній закладено чіткий посил, що свої домівки вони будуть захищати “Поки не вирвуть серце”.

Адель, Лука, Софія: як калушани називають своїх дітей

У жовтні народилось прекрасних 66 діток. Батьки проявили творчий креатив і вибрали для маленьких Калуші дуже цікаві імена. Деякі з них дуже рідкісні. Інформатор дізнався імена в голови Калуського пологового будинку Лесі Григорів.

За що ми (не) любимо Калуш | Опитування

Калуш не любити неможливо. Але для калушан немає нічого неможливого. Як вживається цей парадокс у нашому невеличкому, але затишному містечку — дізнайтесь у новому опитуванні.

Калуський замок: історія пам’ятки, яка зникла назавжди

У нашому місті був величезний дерев’яний замок, про який зараз можна дізнатися лише з книжок. Яким він був і чому зник? Залюбки вам розповімо. Інформатор дізнався для вас історію замку.

“Легіон” всуху розгромив “Берсерків”

4 листопада, льодова арена імені Степана Бандери разом з “Легіоном” приймали харківських “Берсерків”. Калушани залишили за собою 4 позицію у турнірній таблиці Чемпіонату України.

Косметична сумочка: скільки коштує зібрати таку для чоловіка і жінки?

У першу суботу листопада цивілізований світ відзначає цікаву дату — Всесвітній день чоловіків. Правда, його не слід плутати з Міжнародним чоловічим днем (International Men`s Day), який будемо святкують 19 листопада. Ми вирішили проаналізувати чи гендерно рівне наше суспільство й пристосований до цієї рівності український маркетинг. Інформатор порівняв ціни на звичайну косметичку, якою користується кожен з нас.

Харків-Київ-Калуш: музика без кордонів під назвою “Bluegaze” | Прем’єра пісні

На українській музичні арені з’явився новий проєкт під назвою “Bluegaze”. Фронтвумен харків’янка Олександра Площадна спільно з калушанином Остапом Микитюком працювали над піснею понад три роки. Ділимося ексклюзивом.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Остап Микитюк

 

Нагору