Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Столітні дуби, мальовані лавки і московський патріархат у Калуші — що ми читали минулого тижня

От і минув черговий, насичений тиждень. За сім останніх днів відбулося стільки всього, що в одну статтю воно не поміститься.

Тому Інформатор вибрав для #підсумкитижня те, що вам читалося найбільше:

Що чекає на московський патріархат у Калуші?

Минуло більше року від початку повномасштабного вторгення росії в Україну, а московський патріархат все ще продовжує існувати на теренах нашої країни. У Калуші, як відомо, теж, на жаль, є храм, що належить до цієї парафії. Проте, у калуського капелана, отця Федора Мороза є ідея як це виправити. Детальніше у матеріалі.

“Чому падають дерева?” — На Калущині невідомі спилюють столітні дуби

Дерева на Прикарпатті мають особливу важливість. Вони не тільки виконують свої природні функції, але й тішать погляди мешканців протягом суттєвого відрізку року. На Долинщині одним з найпопулярніших місць, де мешканці можуть поєднатися з природою є вулиця Обліски. Днями місцева мешканка зіткнулася з наслідками чиїхось незаконних дій.

33 найсвіжіші вакансії на ринку праці Калуша й Долини

Одна з наших щотижневих рубрик набирає обертів й шаленої актуальності. Минулого тижня, 10 квітня, рубрика з актуальними вакансіями стала чи не найрекорднішою за переглядами.

На Майдані Шептицького пофарбували лавки – що з ними не так?

Облагородження міста, це звісно хороша справа. До того ж багато елементів у Калуші потребують оновлення. І ми всі це розуміємо. Проте інколи робота виглядає незакінченою…

У Калуші розшукують водія-шкідника, який втік з місця аварії

Минулого тижня, у п’ятницю невідомий за кермом автомобіля наїхав на приватну огорожу будинку на вулиці Козацькій. На прибудинковій території помічені сліди від шин, а на паркані залишено слід від автівки. Також пошкоджено і каркас огорожі. Інформатор поспілкувався з потерпілою.

Куди з Площі Героїв зникли “Дзвони Перемоги”?

Коли виникає якась проблема — зазвичай завжди є і її вирішення. До прикладу — кілька тижнів тому ми розповідали вам про “Дзвони Перемоги”, а точніше про те, як змінилося ставлення до них у мешканців багатоквартирних будинків на Площі Героїв. Сьогодні ж, кваплячись у справах, ми помітили, що вони зникли з Площі. Куди? Розповідає Інформатор.

Як позбутись пластику та бути корисним для громади? — нововведення на проспекті в Калуші

На центральній вулиці Калуша встановили скляне серце, куди можна здати пластикові кришечки та допомогти місцевій екології. Більше про це у нашому матеріалі.

“Постелять нормально?” — у Калуші оголосили тендер на ремонт проблемних доріг

Днями стало відомо, що Управління житлово-комунального господарства в місті Калуш оголосили тендер на ремонт доріг на несподівано “маленьку” суму, всього 2,5 мільйони гривень. Термін подачі документів на участь у закупівлі  триватиме до 12 квітня. В чому його суть — розповідає Інформатор.

На Калущині “Укрнафта” планує пробурити нову нафтову свердловину

У цьому році компанія вирішила збільшити видобуток нафти й газу шляхом буріння трьох нових свердловин і забурки бокових стовбурів на ще трьох свердловинах. Одна з них на Долинщині.

Що з не так з автобусними рейсами з Калуша у Кропивник?

Нещодавно між перевізниками та жителями села виник конфлікт, який вирішували на позачерговому засіданні виконкому.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору