Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Кримінал, дороги й ціни на продукти — Підсумки першого літнього тижня

Сподіваємося, ви не втомилися від наших підсумків, бо ми тут нові “підвезли”. Цього разу зібрали для вас найпопулярніші матеріали тижня, що минув. 

Розповідає Інформатор.

Відкриваємо добірку святковою новиною:

У Калуші відбулося дефіле наречених у сукнях українських брендів

В рамках відзначення Дня міста перед Калуським відділом ДРАЦСу відбулася модна мистецька акція на яку зібралося сотні зацікавлених калушан. 28 травня, на Алеї поряд Калуським ДРАЦС’ом відбулося дефіле українського вбрання від модельної школи Vivendi. Понад півтора десятка моделей демонстрували сучасні весільні сукні для наречених.

“Було… стало!” — розв’язка на Копанки отримала друге життя

1 червня, завершились ремонтні роботи з відновлення дорожнього покриття на розв’язці вулиць Глібова-Вітовського-Мостиська. Інформатор ділиться деталями.

Фатальна куля: Кароль Собота – останній властитель Підгірок

Нові цікаві факти виринають з під пера калуського історика та політолога Ярослава Куція. Цього разу пропонуємо вам зануритись в історію одного з найвідоміших районів нашого міста — Підгірок. І про Кароля Соботу, маршалка повітової ради у Калуші та останнього власника Підгірок.

П’ятий пішов | Калуш у травні

Звершився чи ненайскладніший місяць від початку року. Проте “Навіть після найтемнішої ночі настає світанок, а сильний дощ закінчується веселкою”.

Яким Інформатор запам’ятає травень 2023 року — дивіться у фотоматеріалі.

5 туристичних цікавинок Калущини | Маловідомі водоспади

Калуський дослідник Андрій Тимків зробив традиційну підбірку цікавих місць, які варто відвідати. Ділиться Інформатор, посилаючись на дослідника.

“Підпільний збройовий барон” — у Калуші затримали торговця зброєю

Куди ж без рубрики ТРЕШ. Раніше засуджений 38-річний мешканець Калуша незаконно збував автомати, пістолети, набої до них та гранати. Оперативники Прикарпаття спіймали його та заблокували канал збуту.

Справа Віталія Хемича продовжується: суд опитав 2 свідків

Також 1 червня в Калуському міськрайонному суді відбувався телеміст з Іллічівським та Заставнівським міськрайонними судами. Інформатор відвідав засідання.  Завдяки відеоконференції суддя Олександра Кардаш заслухала показання двох потерпілих: Яблонського Артура та Тиханової Аліни.

На 97 році відійшов у вічність член ОУН та воїн УПА — Степан Петраш

Калушанин брав участь у бойових діях проти загарбницьких режимів фашистської Німеччини та радянського союзу. Степан Петраш на псевдо Данилко народився в селі над Луквою, біля Галича. В 15 років присягнув Юнацтву ОУН й до смерті не порушив дану клятву.

“7 миттєвостей Калуша” — встановлюйте новий календарик на червень на робочий стіл

Традиційно поділилися й календариком на перший літній місяць 2023 року.

Риба, м’яско, полуниця — що можна придбати на Центральному калуському ринку? | Частина перша

На міський базарах можна придбати все що завгодно — від яйця до гуцульського кожуха на зиму. Асортимент такий широкий, що ми не вмістимо його в один матеріал. Але розповісти дуже хочемо, щоб ви були в курсі. Тож сьогодні знайомимо вас з першою частиною цілої серії про калуські базари.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору