Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Підсумки червня: ДТП, Калуш без води і парковки — що ми читали найбільше

Несподівано й дуже швидко закінчився перший літній місяць. Дякуємо, що залишаєтесь з нами! Настав час для чергових підсумків.

Розповідає Інформатор.

У червні сайт Інформатора відвідали понад 60 000 нових читачів, загалом наші новини прочитали —  631 528 разів, а всього було написано понад 540 новин.

А так виглядає ТОП-10 найчитаніших новин:

“Правоохоронці проти дівчинки”: реакція калуської громади на інцидент на “Посьолку”

Нещодавно у Калуші стався неприємний інцидент за участі Муніципальної інспекції нашого міста та юної калушанки.

Біля церкви УПЦ (мп) у Калуші почали облаштовувати відпочинкову зону для містян

Біля озера та одіозно храму в районі вулиці Рубчака в цьому місяці “Калушавтодор” розпочав облаштування відпочинкової зони. Зафіксував Інформатор.

На перехресті Євшана і Незалежності сталася масштабна ДТП — Деталі

28 червня у Калуші близько 15:30 на перехресті між вулицею Євшана та бульваром Незалежності сталася дорожньо-транспортна пригода за участі трьох автомобілів. Інформатор потрапив на місце події й зафіксував деталі.

У Калуському пологовому відділенні встановили новий рекорд

У сім’ї Сербін Альони та Марʼяна народився справжній богатир Северинчик. Новонароджений важить 4 500 грамів та має зріст 55 сантиметрів. Завідувачка пологового ділиться, що Северин побив рекорд відділення.

Гірський рятувальник з Калуша планує врятувати хатину у горах, але йому потрібна допомога

Василь Фіцак разом з активістами фундації “Карпатські стежки” планує відремонтувати будиночок в сідловині між горами Молода та Яйко.

Стало відомо коли в Калуші 3 дні не буде води

На щастя, ця тема для нас всіх вже позаду. Проте, ще 6 червня ми повідомляли про планове відключення. Звісно ж така новина не могла не потрапити в підсумки місяця.

“Пів мільйона гривень у бюджет Калуша” — чому водії продовжують паркуватися там де не можна?

“Рагульське паркування” поганий тренд, яким час від часу грішать автомобілісти. Не всі звісно, й не завжди, й навіть не свідомо. Але бувають випадки, коли водій таким чином створює проблему не тільки своєму гаманцю, а й руху на дорозі. Калуські керманичі не стали виключенням.

Інформатор поділився прикладами й розповів про наслідки.

Що потрібно зробити військовозобов’язаним чоловікам до 19 червня, щоб не потрапити в розшук?

Начальник Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки видав наказ, який зобов’язує усіх військовозобов’язаних чоловіків що проживають (перебувають) на території Івано-Франківської області, з’явитися у 10 денний терміни до районних ТЦК та СП області за місцем проживання (перебування). Інформатор розповів деталі ситуації.

“Мені це цікаво!” — інтерв’ю з Ганною Ощепковою про садочки, Калуш і релокований бізнес

Релоковані можуть бути не тільки технічні підприємства, але й важливі та цікаві соціальні проєкти. Одними з таких у нашій громаді став неформальний освітній проєкт KIDS’ UNI родом з Донеччини. Навчальна програма незвичайного садочку дуже насичена та динамічна, покликана якнайкраще підготувати дитину до адаптації в сучасному світі та успішному майбутньому навчанні в школі. Нам вдалося поспілкуватися з засновницею та ідейною натхненницею цього релокованого закладу, Ганною Ощепковою.

В Калуші за 3 мільйона гривень відремонтують вулицю Степана Бандери | Що відомо?

Дорога на під’їзді до центру міста вже не один рік приносить проблеми та викликає обурення у калуських автомобілістів. Подекуди на дорозі під колесами відчуваються не тільки ями чи горби, але і ями в горбах, і горби в ямах. Врешті-решт, управлінням житлово-комунального господарства було вирішено покласти край цій історії.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору