Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Дерева не садіть, у фонтані не купайтеся!” — підсумки першого серпневого тижня у Калуші

От і минув перший тиждень останнього місяця літа. Новини несуться на шаленій швидкості, все більше й більше привертаючи нашу й вашу увагу. 

Підсумовує Інформатор.

Мешканці Калуша скаржаться на сусіда, котрий масово висаджує дерева у дворі

Жителька вулиці Рубчака написала звернення до міського голови з повідомленням, що її сусід незаконно висаджує соснові дерева у дворі, поблизу дитячих майданчиків.

У Калуші на вулиці Ковжуна демонтували три незаконно побудовані споруди

Калушавтодор спільно з відділом муніципальної інспекції виконали рішення виконкому Калуської міської ради “Про примусовий демонтаж тимчасових споруд”. Демонтаж проводився поблизу приміщення КП “Ритуальна служба” у дворі на вулиці Ковжуна, 3. На сторінці Калуської міської ради зазначають, що ці споруди були гаражами. Впродовж тривалого часу управлінцям не вдалось знайти їх власників, а будівлі були встановлені без дозвільних документів.

Занепад “Відродження”: чи потрібен в центрі Калуша велетенський смітник? | ФОТОРЕПОРТАЖ

Вже понад 12 років в самому “серці міста” на Площі Героїв, на місці колишнього кінотеатру “Відродження”, шириться розруха. Те, що раніше було одним з улюблених місць відпочинку калушан, перетворилось на велетенський смітник зі своєю флорою і фауною. Приміщення колишнього кінотеатру, і земля під ним, не належать місту, а знаходяться у приватній власності підприємця В’ячеслава Кредісова та його дружини Ірини Кілко.

Інформатор прогулювався повз і зафіксував теперішній стан сумнозвісного “Відродження”.

“У Калуші школярі вчитимуться на місяць довше?” — що відомо про новий навчальний рік

28 липня, Кабінет Міністрів України приняв постанову  “Про початок навчального року під час дії воєнного стану в Україні”. Які наслідки це матиме для навчального процесу в Калуші, коментувала начальниця Калуського управління освіти Ірина Люклян.

“Порядні калушани” або як ми знаємо історію власного міста | ОПИТУВАННЯ

Нарешті настав той час, коли редакція Інформатора не тільки допитує калушан та гостей міста на вулицях, а і пропонує за це призи. Якщо тепер Ви побачите когось із нашої команди, то можливо саме Вам випаде нагода отримати приз.

Що ж вийшло Інформатору зібрати у першому випуску рубрики “Порядні калушани” дивіться на нашому youtube-каналі 😉

Жовта вода у фонтані на площі Героїв | Що планують з цим робити комунальники?

Після затяжної дощової погоди у Калуші можна побачити брудну, жовту воду у фонтані на площі Героїв. Інформатор запитав у керівника комунального підприємства “Калуська енергетична компанія” Петра Шевчука чи будуть прийматися якісь міри, щоб це виправити. Деталі у матеріалі.

На озері, що знаходиться на Грушевського, завершено перший етап дослідження якості води

Перший етап дослідження якості води в озері завершено: понаднормових хімічних елементів, як повідомив керівник ГО “Права та Порядку”, не виявлено.

“Сфоткай-мя! Соняшники!!” — де в Калуші можна зробити сонячну фотосесію? | Локації і приклади

Серпень — місяць, коли розквітають соняшники. Для тисяч дівчат та фотографів це “золота пора”. Днями повертаючись додому ми помітили, що… час настав! Локаціями та “першими ластівками” з сонячних фотосетів — ділиться Інформатор.

Сапер з Калуша, Юрій Констанкевич, отримав нагороду від Головнокомандувача ЗСУ

28 липня, у Верховній Раді нагороду “Срібний хрест” отримав Юрій Констанкевич, офіцер Калуської ТРО, який воює на фронті. Зафіксував Інформатор.

У Калуші затримали п’яного сина екс-регіонала за кермом Bentley

Калуський міськрайонний суд визнав винним у нетверезій їзді Тараса Личука, сина екс-нардепа від “Партії регіонів” Володимира Личука з Калуша. Його затримали за кермом Bentley Continental.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору