Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Світловідбивальні елементи, Хемич і наслідки смертельної ДТП у Голині”: підсумки останнього тижня жовтня

А ще зарплати, великі гарбузи й болото… Цей тиждень був насичений різними новинами. Які з них ви читали найбільше?

Розповідає Інформатор.

Отож:

Скільки заробляє начальниця ЦНАПу?

З даних, які отримали у відповідь на інформаційний запит, ми дізналися, яка заробітна плата була у начальниці управління “Центр надання адміністративних послуг” за минулий 2022 рік, а також за 8 місяців поточного. Читайте у матеріалі.

ЦНАП і гроші

Потягом із Калуша — до Варшави. Ексклюзивні фото і враження

З 15 жовтня через Калуш почав курсувати новий потяг, яким можна дістатися аж до Варшави. У Калуш він прибуває о 6-ій ранку і стоїть усього кілька хвилин. Інформатор днями удосвіта побував на залізничному вокзалі. Тепер розповідаємо і показуємо вам 😉

Із Калуша — до Варшави. Ексклюзивні фото і враження

“Не з’явився в суд, бо… мобілізували” — чи закінчилась справа Хемича?

В середу, 25 жовтня, повинні були відбутися судові дебати з підсудним Віталієм Хемичем, якого звинувачують в шахрайстві. Нагадаємо, що рік тому йому висунули звинувачення за ч. 3  ст. 201-2, ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 Кримінального Кодексу України. Проте, він не з’явився. Стало відомо, що шахрая забрали у ЗСУ…

“Під заставу, а тоді – в ЗСУ. Впливові друзі намагаються “витягнути” калуського депутата

Ще більше трешу! Стали відомі нові деталі, щодо смертельного ДТП у Голині за участі місцевого депутата. А за тим і наслідки для нього… Дуже цікаві наслідки.

"Під заставу, а тоді - в ЗСУ. Впливові друзі намагаються "витягнути" калуського депутата

“Між ліцеєм і повітряною тривогою” — якою дорогою калуські діти ходять в укриття

Неасфальтований провулок на Підвальній, що знаходиться позаду ринку, слугує шляхом до укриття для ліцеїстів. Через провулок зазвичай скорочують шлях до іншого входу на ринок. Шлях асфальтований тільки біля будинків. Далі — доводиться обходити болото довшим маршрутом.

Мешканка Калущини виростила рекордний гарбуз | ФОТОФАКТ

Скільки важить і як виглядає — дивіться у матеріалі.

Рекордний гарбуз

“Дорога люті” відремонтована. Але чи повністю? | ФОТО

Черговий “кейс” озвучування проблеми й уваги від місцевих мешканців спрацював. Не так давно ми писали про так звану “дорогу люті” між Копанками та Довпотовом та її критичний стан. Згодом в соцмережах з’явилася інформація про те, що дорогу почали ремонтувати.

Сьогодні ж, Інформатор зафіксував завершення ремонту суттєвої частини цього шляху.

Чи може неповнолітній у Польщі знайти роботу/підробіток? А в Калуші?

Чимало сучасних підлітків  прагнуть до незалежності та самостійності, тому, більшість шукають підробіток вже у ранньому віці. Але якщо порівнювати нас українців з нашими найближчими нормальними сусідами поляками, то, на жаль, ситуація на ринку праці доволі сильно різниться. В цьому матеріалі ми вирішили дізнатися де можуть працювати неповнолітні у Польщі, на яких умовах та яку зарплатню пропонують? І що натомість у нашому рідному Калуші.

Чи може неповнолітній у Польщі знайти роботу/підробіток? А в Калуші?

Коли носити шапку? | Опитування

Вже осінь прийшла у наш сад, забагрянила пишний наряд і пора одягати тепліші головні убори. Ми вирішили пройтись вулицями Калуша і запитатись містян коли варто одягати шапки.

Коли носити шапку? | Опитування

(не)Видимі: чому важливо користуватися світловідбивальними елементами?

Безпека — понад усе. І неважливо чи ти пішохід, чи водій транспортного засобу. А ще більшу увагу до власної безпеки слід проявляти у вечірній та темний час доби. Зважаючи на те, що годинники вже перевелися й темрява наставатиме швидше — ми вирішили ще раз нагадати про такі допоміжні засоби, як світловідбивальні елементи й наголосити на їхній важливості.

(не)Видимі: чому важливо користуватися світловідбивальними елементами?

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору