Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Майбутній автовокзал, гепатит А і ями-озера — що турбувало калушан у листопаді?

Листопад видався ще одним трешовим місяцем й без того не спокійного року. Ми звісно ж зібрали найпопулярніші новини й пропонуємо згадати їх вам.

Показує Інформатор.

У Калуш безпілотник не долетів — пожежа була у районі

Третього листопада, близько шостої ранку на території Калуського району впали уламки збитого безпілотника. Інформація, яку оприлюднили офіційно, видалась доволі скупою, проте ми з’ясували подробиці.

Записують парафіян у боржники — у церкві на Прикарпатті розгорівся релігійний скандал

Парафіяльна громада (на чолі із касиром) записують жителів Обертина у боржники. А якщо цей борг не виплатити — релігійні обряди стають недоступними. Про методи примусової пожертви розповіла пані Ольга у facebook-дописі на сторінці “Наш край Обертинська Територіальна Громада”.

Військова частина не підтвердила мобілізацію калуського “волонтера” Хемича

Після того, як у Калуші “заморозили” кримінальну справу щодо Віталія Хемича, а його самого застали за вечірньою прогулянкою по Києву, Інформатор надіслав запити у військову частину та навчальний центр. З дотриманням законодавчих термінів не відповів ніхто. Нагадаємо, що відповідно до законодавства, відповіді мали би надати у п’ятиденний термін або ж повідомити про продовження терміну розгляду. Але станом на сьогодні від навчального центру — жодної інформації, а у військовій частині — відповіли лаконічно.

Калуська автобусна станція запрацює у наступному році

Наразі триває будівництво автобусної станції на вулиці Ринковій. А у міській раді вже передбачили фінансування на 2024 рік. Загалом ідеться про 879 тис 525 гривень. Більше деталей  у матеріалі.

Невідомий водій запаркував авто на площі Героїв | ФОТОФАКТ

Зазвичай в таких випадках вантажні автомобілі під’їжджають до магазинів, щоб розвантажити товар, але 20 листопада щось пішло не так…

Гепатит А у Калуші: жінка, яка захворіла, працює в людній установі

Як повідомила Інформатору завідувачка відділення епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Калуського РВ ДУ “Івано-Франківського ОЦКПХ МОЗ” Тетяна Чернієнко, вірусний гепатит А виявлено у мешканки села Вістова Калуської громади. Випадок гепатиту А  в Калуші наразі лише один. Але контактних осіб може бути багато. Адже хвороба має тривалий інкубаційний період. То як вберегтися?

Жителька Калуша вийшла на одиночний пікет проти “бруківки”

4 листопада, на заході до вшанування пам’яті розстріляних учнів Калуської торговельної школи пікетувала жінка з плакатами. З якими саме та з якої причини — читайте у матеріалі.

Біля гуртожитка у Калуші — гора сміття | ФОТО

Допис зі скаргою на сміття опублікувала одна із місцевих мешканок. Інформатор відправився на місце події.

ДТП в центрі Калуша: автомобіль заїхав в стоматкабінет | ВІДЕО

13 листопада, на роздоріжжі Дзвонарської, Шептицького, Ковжуна та площі Героїв автомобіль “Kia Sportage” зніс огорожу та в’їхав у будівлю стоматкабінету. В цей момент з клініки виходила жінка, котра чудом не потрапила під колеса цього автомобіля.

“Ями-рекордсмени. Загалом більше 100 квадратних метрів під водою” — що відбувається з дорожнім покриттям на Литвина?

Продовжуючи тему стану доріг в нашому рідному місті, довго шукати нову проблему не довелося. До нас звернулися калушани, яких турбує дорога біля ДЮСШ “Сокіл” на вулиці Литвина, а саме в напрямку від кільцевого перехрестя до гаражного кооперативу. І ми приїхали на місце та зафіксував масштаби руйнувань.

Наступного разу будемо підбивати вже підсумки року. Стежте 😉

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору