Калуш До сайту

Ворожі ракети, паркувальне свавілля та асфальтобетонний завод у Калуші — підсумки тижня на Інформаторі

Тиждень був насичений новинами та подіями. Серед того, що найбільше читали цього тижня новини про ракетні атаки кремля. Також калушани активно бажали дізнатись чому ж у двох селах на Калущині перестануть бити в церковні дзвони.

Ділиться Інформатор.

Сьогодні вранці над Франківщиною були помічені ворожі ракети

Зранку, 8 січня, о 7:39 в повітряному просторі Івано-Франківської області було помічено ракету. Під час вранішньої ракетної атаки росія застосовувала крилаті, аеробалістичні, балістичні та надзвукові ракети.

В двох селах на Калущині перестануть бити в церковні дзвони

На нараді старост Калуської територіальної громади начальник управління з надзвичайних ситуацій Іван Дембич повідомив про встановлення сирен повітряної тривоги у двох селах на Калущині. До тепер, протягом майже 2 років повномасштабного вторгнення, про тривогу сповіщали биттям у дзвони.

Як одним легковиком зайняти три паркувальні місця? У Калуші вміють!

Паркувальне свавілля у кишенці поблизу ПК “Юність”. Є водії, котрі паркуються упоперек займаючи три паркувальні місця, а інші — на це скаржаться.

Завтра у Долині зустрічатимуть полеглого Захисника

8 січня до Долини прибув траурний кортеж з полеглим Романом Чікою. Він загинув 26 грудня 2023 року поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області.

Біля села Підмихайля можуть почати видобувати корисні копалини

На сайті Національної електронної біржі оприлюднили аукціон на продаж спеціальних дозволів на користування надрами піщано-гравійного на ділянці “Підмихайле” Калуського родовища. Аукціон має відбутися 17 січня.

У Калуші хочуть будувати асфальтобетонний завод

Приватне підприємство “Техпостач” має намір будувати у Калуші асфальтобетонний завод. Працювати він буде приблизно чотири місяці на рік у дві зміни й може дати 6 робочих місць.

 

За біотуалети Калуш платитиме до 1,5 млн гривень щодня

Із систем теплопостачання — злити воду, у дворах багатоповерхівок встановити по кільканадцять біотуалетів, перейти на подачу води у домівки калушан за графіком… Це — не фантастика, а чіткий план дій, який розробила Калуська міська рада на випадок, коли через проблеми “Карпатнафтохіму” у місті зупиняться очисні споруди, а регіон опиниться на межі катастрофи.

Скільки потрібно заробляти, щоб комфортно жити у Калуші | ОПИТУВАННЯ

Першого січня 2024 року Уряд підвищив мінімальні заробітні плати. Чи вистачає калушанам мінімалки на життя? Про те, скільки містянам потрібно коштів для комфортного життя, а також скільки заробляють дивіться в опитуванні у матеріалі.

А чи був благоустрій на 25 млн гривень? На території музею Бандери на Калущині — перевірки.

Флагшток за 4,2 млн гривень, реконструкція системи водовідведення за 1,8 млн гривень і благоустрій території на суму, що перевищує 20 мільйонів гривень. Все це одночасно робили на території Історико-меморіального музею ім. Степана Бандери у селі Старий Угринів Калуського району. І це — підозріло. Настільки — що відкрито кримінальне провадження. А суд уже надав дозвіл на проведення огляду.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08