Інформатор Калуш

ГРОШІ

Більше не буде “чужих” підрозділів. У Калуші розробили цільову програму підтримки військових

Калуш підтримуватиме ЗСУ

У Калуші розробили цільову програму підтримки військових підрозділів на 2024 рік. Тепер на фінансування з міського бюджету зможуть претендувати практично будь-які військові частини, не залежно від місця їх дислокації чи напрямку діяльності.

Детальніше розповідає Інформатор.

Що в місті дійшли до розробки такої програми, можна вважати заслугою ініціативної групи, яка з осені минулого року вимагала від місцевої влади більшої підтримки для ЗСУ та стояла на позиції, що фінансувати з бюджету громади потрібно не лише ТРО та підшефні частини, а й інші, де несуть службу калушани.

Нагадаємо, що в Калуші відбувалася серія мітингів, ініціативна група кілька разів приходила у міську раду та відвідувала сесії й інші відкриті засідання.

Тож, зараз управління з питань надзвичайних ситуацій напрацювало “Цільову Програму підтримки підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України на 2024 рік”. Її проєкт оприлюднено на сайті міської ради та буде винесено на затвердження вже цього тижня.

Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Іван Дембич, програму розробили “з метою додаткового забезпечення підрозділів ЗСУ, Нацгвардії, Прикордонних військ, військових частин, де служать калушани”. У поточному році їм за потреби надаватимуть фінансову допомогу з бюджету Калуської громади у вигляді субвенції. Це означає, що міська рада, отримавши запит від військової частини, виділятиме гроші, а не проводитиме відповідну закупівлю.

Яку суму коштів буде виділено на рік, наразі ще уточнюють. З попередніх планів — в межах 500 тисяч гривень на рік, які військові частини зможуть використати на поліпшення матеріально-технічного забезпечення частини. Наразі Калуш уже має три офіційні запити від військових частин на 1,5 млн гривень загалом. Але їх прогнозовано буде більше, адже потреби є практично в усіх.

Окрім цієї підтримки, з бюджету громади планують виділити 6 млн 700 тисяч гривень на потреби нашої ТРО та 670 тисяч гривень на підшефну військову частину.

Читайте також — У Калуші формують бюджет-2024. Гроші будуть лише на базові потреби

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору