Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Адвокат калушан, які втратили дітей у ДТП біля Бережан, раптово не прийшов до суду

Батьки загиблих калушан без адвоката

Рідні та друзі загиблих в автотрощі неподалік Бережан калушан повернулися з чергового судового засідання. 

Інформатор продовжує стежити за справою щодо загибелі калушан Марти Гриців і Василя Пупка. Відвідали чергове засідання суду.

Про довгоочікувані зрушення у справі йшлося у грудні і пов’язані вони були зі зміною судді. Справа тоді фактично пішла на нове коло, але з новою суддею підготовче засідання завершилося за один день.

На цей тиждень була призначена чергова дата засідання. До Бережан традиційно приїхали батьки загиблої пари та інші їхні рідні та друзі. Але до зали суду не прийшов адвокат потерпілих Володимир Твердохліб. Жодних заяв до суду, які б пояснювали причину відсутності, він не подавав, а на дзвінки своїх клієнтів у цей день не відповідав.

Потерпілі прийняли рішення брати участь в засіданні без нього. Тож, далі, відповідно до процедури, було зачитано обвинувальний акт, оголошено цивільні позови та визначено обсяг доказів і порядок їх дослідження у суді. Після цього перейшли до допиту потерпілих — батьків загиблих, оскільки обвинувачений Віталій Карпович побажав давати покази після інших учасників процесу.

На допиті Романа Гриціва, батька загиблої Марти, почалася повітряна тривога… Суд був змушений оголосити перерву. Але майже двогодинні очікування виявилися марними: тривога не завершувалася, а по часу вже “підпирали” інші судові справи. Тож, продовження розгляду справи призначили на 8 лютого.

Нагадаємо, йдеться про ДТП, що трапилася 7 серпня 2022 року між селами Шибалин та Комарівка Бережанської громади, що на Тернопільщині. Того фатального ранку на дорозі зіткнулися два легкові автомобілі — “Mercedes-Benz” та “Skoda Octavia”. Двоє молодих людей з Калуша, які знаходились у другому авто, отримали  травми не сумісні з життям, а водієві, який вірогідно став причиною аварії згодом було оголошено підозру. Йому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на термін від п’яти до десяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років.

На одному з попередніх засідань суддя Василь Крамар оголосив про самовідвід. До того, справу неодноразово відкладали з найрізноманітніших причин. Від моменту скоєння ДТП рік минув ще у серпні, а судовий процес розпочався навесні 2023 року. Але станом на листопад лише було завершено підготовче судове засідання. Новою суддею у справі стала Наталія Німко — голова Бережанського районного суду.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору