Інформатор Калуш

ГРОШІ

У Калуші знайшли 11,5 мільйонів гривень на ЗСУ

Гроші на ЗСУ

Стало відомо, скільки коштів буде виділено з бюджету Калуської громади на нову цільову програму підтримки українських військових у 2024 році. 

Детальніше розповідає Інформатор.

Йдеться, нагадаємо, про Програму підтримки підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України на 2024 рік. Її у громаді розробили вперше з тим, щоб фінансову підтримку з бюджету могли отримувати не лише захисники із підрозділів ТРО та підшефних частин, а й інші, де несуть службу калушани.

Яку суму коштів виділити на рік, визначилися лише напередодні засідання сесії міської ради. Секретар міської ради Віктор Гільтайчук повідомив, що зійшлися на сумі 20 мільйонів гривень. Щоправда, реальне наповнення програми поки що менше — 11,5 мільйонів гривень. У цю суму ввійшло 10 мільйонів гривень із вільного залишку, що утворився на початок року, та 1,5 мільйона гривень, які забрали із депутатського фонду та фонду міського голови.

На сесії сьогодні були присутні й представники ініціативної групи, які раніше мітингували, вимагаючи більшої підтримки для ЗСУ, приходили у міську раду та відвідували сесії й інші відкриті засідання.

 “Ми вдячні за цей крок. Зараз розуміємо, що недаремно ходили на всі ці засідання, стояли під міською радою… Дякуємо”, — звернулася до присутніх одна з активісток Світлана Вітковська.

Міський голова Андрій Найда у відповідь запевнив, що міська рада виконає обіцянку і не зменшить рівень допомоги захисникам, навіть попри те, що військове ПДФО у громади забрали.

“Минулого року ми загалом витратили 53 мільйони 585 тисяч гривень. У програмах на 2024 рік до сьогоднішньої сесії вже було передбачено 41 мільйон 541 тисячу гривень. Зараз, додавши ці 11,5 мільйонів, ми виходимо на цифру минулого року. Буде більше надходжень — додамо ще”, — резюмував голова громади.

Читайте також — У Калуші формують бюджет-2024. Гроші будуть лише на базові потреби

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору