Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Млинівка, сало і крінжа — підсумки тижня в 10 новинах

Млинівка, сало і крінжа — підсумки тижня в 10 новинах

Багато трешу цього тижня було в нашій стрічці. Але, свого рідного трешу. Що ви читали протягом останніх семи днів —

Розповідає Інформатор.

Біля Калуша автівка злетіла з дороги. Машина — розтрощена вщент | ФОТО

На виїзді з Калуша поза мікрорайоном Підгірки трапилася дорожньо-транспортна пригода. За попередньою інформацією, окрім машини в кюветі, учасницею ДТП стала й інша автівка — вантажівка Volvo.

Світло буде, але бракує людей. У “Карпатнафтохіму” — нові проблеми

“Карпатнафтохім” зареєстрував очисні споруди як об’єкт критичної інфраструктури, чим захистив їх від відключення від електроенергії. Наразі живлення підприємства і далі відбувається від ТЕЦ, але загалом це питання перейшло у компетенцію органів влади і можна вважати, що найбільші ризики — позаду. Але — назріла нова проблема: через борги по заробітній платі з підприємства звільнилися сотні працівників, а у частини буквально завтра закінчується бронь від мобілізації.

Світло буде, але бракує людей. У "Карпатнафтохіму" — нові проблеми

У Калуші та Долині стався збій інтернет-мережі

На сторінці інтернет-провайдера “КІМ” опублікували повідомлення про те, що в мережі сталась проблема. Через це у компанії не працює частина мережі включно з номерами телефонів та сайту компанії. Згодом стало відомо, що провайдер став жертвою масштабної хакерської атаки, яка також зачепила кілька інших компаній у цій галузі.

Джерело біля Нового Мізуня “придбали” за 2,7 млн гривень

Йдеться про ділянку Лисинець, де розташоване джерело №2-н. Це — на відстані 2,3 км на південь від південно-західної околиці с. Новий Мізунь Калуського району. Вид корисної копалини: підземні води питні (для нецентралізованого водопостачання). За спеціальний дозвіл на користування надрами неподалік села Новий Мізунь боролися лише дві компанії, а ціна лоту в результаті торгів виросла всього на 63 тисячі 199 гривень.

У Долини заберуть, Калушу — додадуть. Уряд перерозподілив освітню субвенцію

Днями Уряд затвердив розпорядження “Про перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2024 році”. Обсяг видатків освітньої субвенції зменшено для чотирьох громад із Калущини. У них загалом заберуть понад 1,2 млн гривень. Водночас трьом громадам, навпаки, освітньої субвенції додадуть. Загалом — на 772,6 тис. гривень.

Вартість сала на калуських ринках | Моніторинг цін

Нещодавно ми аналізували вартість сосисок у Калуських маркетах. В коментарях під дописом отримали питання про вартість сала на ринках Калуша. Взяли й зробили — промоніторили ціни.

Суперечки в раді, дороги в громаді й скандальні МАФи — ексклюзивне інтерв’ю з Іваном Дирівим | ВІДЕО

В інтерв’ю Інформатору голова Долинської громади Іван Дирів відповів на питання, які турбують мешканців: про вуличне освітлення, стан доріг, зарплати чиновників… А також — на питання, які були найбільш дискусійними впродовж кількох останніх місяців: МАФи на Січових Стрільців, початок будівництва градирні, висловлення недовіри під час позачергової сесії…

Суперечки в раді, дороги в громаді й скандальні МАФи — ексклюзивне інтерв'ю з Іваном Дирівим | ВІДЕО

Вся правда про Млинівку: історія та сучасність | ФОТОРЕПОРТАЖ

Коли ви чуєте назви “Сівка” (про яку ми писали у попередньому матеріалі) чи “Млинівка”, у вашій уяві вимальовується вузький потічок, який повільно звивається поміж хат, десь у старій частині Калуша. Інформатор вирішив згадати саме про Млинівку та її роль для Калуша і показати, яка вона сьогодні.

Кришечкове серце у Калуші знову майже повне | ФОТОФАКТ

Калушани продовжують віддавати пластикові кришечки на переробку. У квітні минулого року місто долучилось до збору кришечок встановивши контейнер у формі серця, куди кожен може принести відходи на переробку. Воно знаходиться на площі поблизу приміщення пошти на проспекті Лесі Українки. І от, воно знову повне!

Крінжові новини #3: горе дайвери, освячення техніки у Долині та визволення від каблучки

Повернення крінжових новин на Інформаторі! Цього разу зібрали для вас найцікавіші новини, котрі були у нас від  початку лютого 2024 року.

Крінжові новини #3: горе дайвери, освячення техніки у Долині та визволення від каблучки

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору