Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Чи готові калушани до Великодня, шо таке баґі й перевернута швидка — що ми читали в останній тиждень квітня

Чи готові калушани до Великодня, шо таке баґі й перевернута швидка — що ми читали в останній тиждень квітня

Ні дня без того, щоб полоскотати собі нерви! Цього тижня зібрали для вас в одній статті усе, що вам найбільше відгукувалось та читалось (і полоскало нерви). Що саме?

Розповідає Інформатор.

На трасі біля Калуша перекинулася “швидка” | ФОТО

На в’їзді в Калуш сталася автопригода, у результаті якої перекинулася карета швидкої допомоги. Як повідомляє Інформатор з місця події, зіткнулися автомобіль “Шкода”, що їхав з напрямку Івано-Франківська на Калуш, та спецавтівка. Остання, за попередніми даними, повертала на заправку.

На трасі біля Калуша перекинулася "швидка" | ФОТО

У Калуші планують залишити один-два ліцеї. В них навчатимуться і діти з сусідніх громад

Стали відомі ще деякі подробиці змін, які очікують на освітню галузь Калуша (і не тільки). Йдеться про те, що в громаді, найімовірніше, з 2027 року залишиться один академічний ліцей і, можливо, один — науковий. Решта навчальних закладів будуть мати статус гімназій.

Що це означає і як відобразиться на дітях, розповідає Інформатор.

На Калущині на вікні з’явився невідомий малюнок — кажуть, що це образ Богородиці | Реакція соцмереж

Фотографію та допис про це на своїй сторінці у фейсбук опублікувала Наталія Троян. В дописі вона розповідає, що диво трапилось на вікні приватної садиби у селі Грабів. На фото видно, як на одній з трьох шиб вікна присутній незрозумілий малюнок. Як він там з’явився теж не відомо, авторка називає це дивом.

Сьогодні до Калуша повернувся на щиті захисник Олександр Вітковський | ФОТОРЕПОРТАЖ

Траурна колона з тілом полеглого Героя 21 квітня проїхала вулицями Калуша. Віддати шану Олександру Вітковському зібралося сотні калушан.

Сьогодні до Калуша повернувся на щиті захисник Олександр Вітковський | ФОТОРЕПОРТАЖ

У Калуші анонсують ремонт доріг | Де планують зробити найперше

Калуські комунальники незабаром розпочнуть ремонтували дороги методом гарячого асфальтування. Наразі чекають підвищення середньодобової температури до +15 градусів.

Інформатор дізнавався, які вулиці планують відремонтувати у першу чергу.

Чотирьом полеглим Героям з Калуша присвоїли звання почесного громадянина територіальної громади

Військові певний час вважались зниклим безвісти, але зараз тіла усіх загиблих вдалось повернути додому. Рішенням сесії Калуської міської ради звання “Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади” посмертно захисникам: Вітковському Олександру Романовичу, Зембіцькому Івану Михайловичу, Перваку Ярославу Борисовичу та Шляхтуну Олегу Олександровичу.

У Калуші рада дала дозвіл на продаж будівлі біля “швидкої”

Під приватизацію після проведення електронного аукціону потрапить будівля на вулиці Грушевського, 37. Це — одноповерховий будинок, який примикає стіною до приміщень станції швидкої допомоги.

Домашня паска й куплена ковбаска: чи почали калушани готуватись до Великодня? | ОПИТУВАННЯ

Трохи менш ніж за два тижні українці святкуватимуть Великдень — одне із найголовніших релігійних свят у році. Чи почали калушани готуватися до Великодня заздалегідь, та чи будуть пекти паску цьогоріч? Як це було — дивіться у нашому опитуванні.

Домашня паска й куплена ковбаска: чи почали калушани готуватись до Великодня? | ОПИТУВАННЯ

Калушани придбали багі для військових і “тестують” його зі школярами | ФОТОРЕПОРТАЖ

Такий “всюдихід” зроблений саме для потреб військових. Ним і з позицій зручно добиратися, і техніку деяку підвозити, і у вивезенні поранених він дуже рятує.

Калуська міська рада відправить звернення до Верховної Ради щодо питання демобілізації військовослужбовців

На крайній сесії Калуської міської ради депутати схвалили текст підготовленого звернення до Верховної Ради та Кабінету міністрів України. У зверненні звертаються до органів державної влади, щоб ті переглянули питання про демобілізацію військових. Тому, що у підписаному Президентом України, 2 квітня 2024 року, законопроєкті про військовий обов’язок та військову службу було виключено відповідне положення про таку можливість.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору