Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Дім Сірка”, українська камасутра і черговий суд по справі Хемича — що ми читали на цьому тижні

Традиційно, недільного вечора підбиваємо підсумки насиченого тижня. Цього тижня було багацько новин. Чому б не згадати про найцікавіші новини?

Чим Інформатор для вас зараз і займеться.

Водяний кратер на Дзвонарській скоро зникне

Кілька тижнів тому мешканцям вулиці Дзвонарська, учням Калуського ліцею №3 та іншим громадянам, які прийшли чи приїхали на міський ринок, було доволі дискомфортно через появу штучного ставка на пів вулиці з фонтаном всередині. Ми звернули на це увагу, кілька днів тому, Міська влада відреагувала на цей казус. І… фонтан зник! Справа вирішена! Тож, якщо ви побачили якусь проблему в місті або вас турбує якась тема — напишіть нам (ми все вирішимо).

Судові розгляди проти Віталія Хемича продовжуються

У Калуському міськрайонному суді відбувався розгляд справи щодо фінансових махінацій Віталія Хемича, які нашкодили роботі багатьох волонтерів та за їхніми словами призвели до непоправних наслідків. Суд тоді завершився визнанням вини самим Віталієм, проте, тільки частково. Зрозуміло, що це ще не кінець судової “епопеї”…

Інформатор побував на черговому засіданні й розповів, що змінилося.

Якою була українська камасутра та чому наші пращури не займались сексом після 35 років?

Науковиця Ірина Ігнатенко розповіла про минуле нашої нації. Як жили наші пращури? Які звичаї поважали? Яке було їхнє інтимне життя та, коли починалось? Про це та не тільки — у матеріалі. Інформатор поділився цікавим інтерв’ю з науковицею, яка вивчає записи етнологів 19 століття. Вийшло з “перчинкою”.

Якби ми були котами: світ відзначає Всесвітній день домашніх тварин

Також на цьому тижні ми відзначали затишне домашнє свято — Всесвітній день домашніх тварин.  Інформатор вирішив нагадати про цю дати й навіть трошки пофантазувати, якою була б наша редакція, якби ми всі були котиками.

“Хто, як не ми?” | Репортаж про калуський притулок “Дім Сірка”

Продовжуючи тему домашніх тварин, ми відвідали Калуський притулок для бездомних тварин “Дім Сірка”. Що ми там дізналися  — дивіться в ексклюзивному репортажі.

“Такі розумні слова. Так читав би, читав і читав. Жаль, світла немає”

Не оминули ми з вами й тему відключень електроенергії. У Прикарпаттяобленерго пояснили, що таке ліміти і звідки вони беруться, а також відповіли на кілька найпоширеніших питань. Переповів Інформатор.

У Калуші вже запрацювали “Пункти незламності” | Частина перша

Також ми помандрували містом й почали вам розповідати де можна зігрітися, зарядитися й отримати допомогу. В цьому матеріалі під наше пильне око потрапили — Калуський ліцей №3 і пожежна частина на Євшана.

Перший гіппі у Європі, мандрівник, філософ, безхатько, поет — сьогодні відзначаємо 300-річчя Григорія Сковороди

Світ його таки не впіймав, але Інформатор підловив Григорія Савича й трішки розповів вам про нього.

Раптовий дефіцит: на калуських заправках немає пального, на щастя, не на всіх!

Ну і трошки тривожно-паливних новин…Без них не обійшлося.

Коли святкуємо День Святого Миколая? | Калушани обирають — по-новому!

І насамкінець трохи позитиву! Вишенькою на торті цього тижня стало наше передсвяткове опитування, яке відповіло на питання “а коли ж святкувати День Святого Миколая.

Залишайтеся з нами! Попереду ще багато цікавого!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com.

Остап Микитюк

Нагору