Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Поки ми мовчали — ви ставили бруківку”. Калушани зібралися на мирний пікет вчетверте

Калуські активісти вкотре зібралися під стінами Калуської міської ради. Позаду кілька пікетів, створення ініціативної групи та зустріч із депутатами у мерії, де активісти висунули три вимоги. Від керівництва міста сьогодні знову ніхто не прийшов. Проте, з’явився один депутат…

Пише Інформатор.

Нагадуємо: 11 листопада калушани вперше вийшли на пікет проти “кривавої бруківки”. Це відбулося після запрошення від мера до кабінету на розмову. Тоді учасники відмовились і висловили своє обурення стосовно необґрунтованих витрат, бруківки, премій влади, виділення коштів на армію, лікування поранених, а також — виплат й допомог родичам полеглих та зниклих безвісти захисників. Згодом до них вийшли міський голова Андрій Найда, його заступник Богдан Білецький та секретар Калуської міської ради Віктор Гільтайчук.

Деталі читайте тут: Калушани вийшли на мирний пікет “Гроші на ЗСУ”

Після мирного пікету, у той самий день, було створено ініціативну групу. До неї увійшли калуські активісти, які вийшли під стіни Калуської міської ради висловлювати власне обурення.

Вдруге пікетувальники зібралися через тиждень та висловили кілька вимог до влади.

“Всі гроші на дрони, на допомогу. Ми маємо зараз затягнути пояси й максимально допомагати хлопцям на передовій”, — казала пікетувальниця Вікторія Сущак.

Після цього активісти прийшли у мерію із трьома вимогами. І третій пікет так само був підготовлений: активісти прийшли із конкретними пропозиціями. Але… влада не прийшла.

Більше про це: Калушани зібралися на акцію “Гроші на ЗСУ” втретє, але влада не прийшла

Сьогодні під стінами міської ради калушани вкотре зібралися у русі спротиву “Гроші на ЗСУ“. Зібралося близько 30 пікетувальників.

“Розчарування. Бо в такий час для всієї країни вони (ред. — влада) просто легковажно насміхаються над нами (бо ми тут збираємось) і над нашими воїнами”, — каже активістка.

Пікетувальники висунули такі вимоги:

  • 20% від бюджету (не від ПДФО) — на військових;
  • “стоп” нецільовим проєктам;
  • повну прозорість використання бюджету громади;

Тобто, вимоги незмінні.

“Поки ми мовчали — ви ставили бруківку”, — каже пікетувальниця Вікторія Сущак.

Приєднався до розмови із пікетувальниками депутат Калуської міської ради Олег Нижник. Каже, він прийшов як один з депутатів, які послідовно підтримували рух.

“Ще в травні-липні я говорив, що неможливо стільки грошей давати на бруківку. Ну зовсім не в пріоритеті. І тоді казали “немає в нас можливості, немає механізму, щоб купляти дрони“. І я казав що це трохи запізно. Зараз час війни. Я вважаю, що люди які при владі — повинні бачити це самі. Не чекати супротиву. — каже депутат і продовжує: Моя вимога послідовна — не потрібно нам стільки заступників. Не потрібні такі великі штати (331 людина)”.

Стрім пікету дивіться тут:

Наступного разу калушани збиратимуться в суботу.

Віталіна Костів
Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору