Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На аварійному мості у Рожнятові офіційно відкрили рух транспорту

На аварійному мості у Рожнятові офіційно відкрили рух транспорту

Тепер встановлено новий обмежувач. Рух відкритий, але проїхати можуть не всі.

Ділиться Інформатор.

Обмежувач висоти для транспорту встановили вчора, 19 грудня. Тепер мостом зможуть проїхати тільки автомобілі нижчі за 1,7 метра.

“Добре, що Роман Михайлович дослухався до людей і було прийнято рішення все-таки дозволити рух легковим автомобілям через цей уже такий “багатостраждальний” міст!”, — пише Юра Гуліватий у фейсбук.

Нагадаємо, що міст через річку Дуба віднесений до 5 категорії аварійності. Під мостом видно похилені опори та тріщини у бетоні. Дорога належить до ДП “Дороги Прикарпаття”. Вони зобовʼязали підрядника СП “Будучність”, котрий виконує роботи закрити рух транспорту через міст. Також державне підприємство переклало на нього відповідальність за можливі аварійні ситуації та їх наслідки.

Керівник “Будучність” встановив обмежувачі та відкрив рух транспорту через міст.

Нагадаємо: 

Міст через річку Дуба на автодорозі загального користування місцевого значення Рожнятів — Вербівка заборонили використовувати ще в жовтні. Відтоді увесь транспортний потік пішов іншими дорогами. Місцеві депутати звернулися до Кабміну. Адже міст настільки зруйнований, що перспективи його відновлення практично немає. У планах — будівництво нового. Але на це потрібні кошти.

1 листопада був оголошений тендер на понад 76,8 млн гривень із терміном виконання робіт — до 31 грудня 2024 року. Тендерна документація займає понад 80 сторінок. Тендер виграло СП “Будучність”.

На початку грудня місцеві жителі самовільно відкрили рух транспорту по мості, згодом проїзд закрили. Єдиним шляхом для транспорту залишилась обʼїзна, проте вона знаходиться у жахливому стані.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору