Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Московська церква, гроші чиновників і замок — підсумки тижня на Інформаторі

От і настав той час, коли ми підсумовуємо останній тиждень року. Як показала аналітика — на цьому тижні ви шукали більше позитивних новин, але все одно знайшовся треш…

Ділиться Інформатор.

Калуш просить Кабмін не позбавляти внутрішньо переміщених осіб допомоги на проживання

Калуська міська рада звернулася до Кабміну щодо продовження виплат внутрішньо переміщеним особам. Рішення прийняли на сесії міської ради. Згідно з документом, у листопаді цього року Кабмін вніс зімни у постанову, якою були регламентовані виплати допомог на проживання ВПО. У результаті — з 1 лютого 2024 року уже не всі внутрішньо переміщені особи матимуть щомісячні виплати.

Болехівський міський голова має 7 автомобілів | Аналіз декларацій

Очільник Болехівської громади задекларував нерухомість, кілька автомобілів та пів мільйона гривень. Його декларації за 2021 та 2022 рік оприлюднені на сайті НАЗК. Інформатор аналізує ці документи детальніше.

Московську церкву у Калуші ліквідують. Прихожани — проти

У Калуші відбулось громадське зібрання, під час якого вперше офіційно заговорили про повне згортання діяльності церкви, яка підпорядковується московському патріархату. Сам храм пропонують передати у власність громади. Прихожани — проти: кажуть, що у них примусово відбирають церкву, збудовану власними силами.

Московську церкву у Калуші ліквідують. Прихожани — проти

На території Прикарпаття відбивали ракетні атаки росії

29 грудня масована ракетна атака торкнулась й території Івано-Франківської області. Деталі в матеріалі.

ппо 29 грудня

Чиновник з Калущини придбав новий електрокар за майже 1,5 млн грн

Екс-голова Брошнів-Осадської громади Назарій Іванів придбав новий автомобіль у жовтні цього року. Volkswagen ID.4 Crozz 2023 року йому обійшовся у 1 358 000 грн.

Голова постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій Назарій Іванів

Найгіршу дорогу Калуської громади ремонтують. Але чи всю?

Дорогу через села Мислів, Яворівку та Ріп’янку можна впевнено називати найгіршою у межах Калуської громади. Нещодавно розпочали її ремонт. Але відремонтують зараз лише невелику частину.

Найгіршу дорогу Калуської громади ремонтують. Але чи всю?

Звільнення двох заступників мера зекономить Калушу понад 1,3 мільйона гривень

Днями депутат опублікував у Facebook допис, в якому виклав пропозицію скорочення кількості заступників міського голови, а також прикріпив світлину відповіді виконкому на його інформаційний запит до міської ради щодо заробітної платні керівного апарату. Таке звернення депутат оформив 4 грудня, щоб отримати інформацію до засідання, де приймали бюджет Калуської громади. Проте 11 грудня йому прийшов лист, який проінформував позивача про те, що його запит розглядатиметься на 20 днів довше.

ДТП у Калуші: є госпіталізований

29 грудня, орієнтовно, о 8:00, поблизу автомийки на вулиці Винниченка трапилась ДТП. Легковий автомобіль зіткнувся з велосипедистом. Ймовірно керманича велосипеда викинуло на лобове скло автомобіля.

ДТП у Калуші: є госпіталізований

У Рожнятові поліцейські “успадкували” замок | ВІДЕОРЕПОРТАЖ

У Рожнятові збереглася частина унікального замку 15-го століття. Але чи всі місцеві знають про нього? Інформатор не лише розпитав про замок місцевих людей та знайшов цікаві історичні факти, а й побував у ньому. Як це було, дивіться у нашому вечірньому відеорепортажі.

На fpv-дрони й ремонт швидкої на фронті — добірка актуальних зборів для ЗСУ

В теперішніх реаліях важливий кожен донат, навіть якщо це гривня чи дві, чи 20. В цьому матеріалі ми зібрали три актуальних збори на допомогу ЗСУ,

На цьому все.

Побачимось у наступних підсумках вже в новому році 😉

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору