Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Міненерго сьогодні працюють над планом порятунку Калуша

планпоряунку калуша

У Києві сьогодні обговорюють ситуацію, яка склалася у Калуші після відімкнення підприємства “Карпатнафтохім” від постачання електроенергії. Міський голова перебуває у Міністерстві енергетики й наразі обмежився коротким повідомленням про плідну зустріч.

Пише Інформатор.

Що Калуський міський голова Андрій Найда сьогодні перебуває у Києві, він повідомив сам у відеозверненні. За словами очільника громади, у Міністерстві енергетики відбулася нарада, на якій обговорювали можливість відновлення енергопостачання калуського промислового підприємства.

“Величезна подяка нашому народному депутату Едуардові Прощуку, який допомагає із цим питанням. Спільно з Міністерством енергетики та “Карпатнафтохімом” ми знайдемо ті рішення, які нам забезпечать нормальну роботу очисних споруд”.

Утім, чи означає це, що місто може видихати, а потенційна небезпека — позаду, наразі однозначно сказати ще важко. В коментарі Інформатору міський голова зазначив, що робота ще ведеться.

За словами Андрія Найди, ще має бути проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на рівні області, а також розглянуть питання щодо фінансування від Калуської громади та ОВА. Робота ще триває, але зустріч була плідною, резюмував глава міста.

Нагадаємо. що проблема в Калуші виникла наприкінці грудня — місто опинилося під серйозною загрозою й будь-якої миті могло залишитися без тепла, води і навіть газу. А регіону загрожує хімічне забруднення та забруднення річок.

До теми:

На рівні держави — не реагують, а в Калуші наростають ризики

За біотуалети Калуш платитиме до 1,5 млн гривень щодня

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору