Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Батьки загиблих під Бережанами калушан дали свідчення у суді й шукають нового адвоката

Цього разу на засіданні вони були без адвоката. З попереднім співпрацю розірвано. Також нового захисника запросив і обвинувачений. 

Повідомляє Інформатор.

Відбулося чергове судове засідання у справі щодо загибелі Марти Гриців та Василя Пупка із Калуша. Від попереднього минув місяць. Тоді, нагадаємо, до зали суду не прийшов адвокат потерпілих Володимир Твердохліб. Жодних заяв, які б пояснювали причину відсутності, він не подавав, а на дзвінки своїх клієнтів у цей день не відповідав.

Цього тижня мами загиблих повідомили, що він більше не представлятиме їхні інтереси.

Нового захисника, Володимира Бекалюка, залучив і обвинувачений Віталій Карпович. Тепер його інтереси в суді представлятимуть два адвокати. Новий захисник одразу ж попросив надати йому можливість ознайомитися з матеріалами справи. Це — норма законодавства, тому підстав відмовити у судді не було.

Для групи родичів та друзів загиблих, які приїхали на суд з Калуша, це автоматично означало, що час вони витратили даремно.

Утім, з огляду на обставини, суддя запропонувала допитати бодай маму загиблого Василя Пупка, яка, згідно затвердженої на попередніх засіданнях процедури, мала цього дня свідчити. Батьки загиблої Марти Гриців свідчення вже дали раніше. Сторони не заперечували.

Сам допит Оксани Пупко був лаконічним, адже у день загибелі сина вона була в Калуші, а відповідно — не бачила ДТП і не була там на місці.

Наступне засідання суду має відбутися вже у березні. Попереду — стадія дослідження письмових доказів і допит потерпілої Ольги Мельниченко, яка на момент аварії була пасажиркою в автівці нинішнього обвинуваченого.

Інформатор продовжує стежити за справою.

Нагадаємо, йдеться про ДТП, що трапилася 7 серпня 2022 року між селами Шибалин та Комарівка Бережанської громади, що на Тернопільщині. Того фатального ранку на дорозі зіткнулися два легкові автомобілі — “Mercedes-Benz” та “Skoda Octavia”. Двоє молодих людей з Калуша, які знаходились у другому авто, отримали  травми не сумісні з життям, а водієві, який вірогідно став причиною аварії згодом було оголошено підозру. Йому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на термін від п’яти до десяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років.

На одному з попередніх засідань суддя Василь Крамар оголосив про самовідвід. До того, справу неодноразово відкладали з найрізноманітніших причин. Від моменту скоєння ДТП рік минув ще у серпні, а судовий процес розпочався навесні 2023 року. Але станом на листопад лише було завершено підготовче судове засідання. Новою суддею у справі стала Наталія Німко — голова Бережанського районного суду.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору