Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Інакші” Підгірки, знайомство з Долиною і два роки “Інформатору” — про що ми найбільше читали цього тижня?

"Інакші" Підгірки, знайомство з Долиною і два роки "Інформатору" — про що ми найбільше читали цього тижня?

Ці підсумки тижня виявились доволі насиченими. Облагородження міста, катастрофічні екологічні ситуації, цікава історія Калуша та багато іншого. Пропонуємо згадати прямо зараз.

Розповідає Інформатор.

У Калуші підприємець за свій кошт облаштував пішохідну доріжку | Чи загрожує йому штраф?

Поблизу приміщення на вулиці Молодіжній, 4а довгий час знаходилась занедбана пішохідна доріжка. Вона була застелена бетонними плитами, котрі вже з часом встигли покришитись. В процесі ремонту та облаштування навколишньої території комерційного приміщення підприємець вирішив додатково облагородити доріжку, котра не належить до його власності.

У Калуші підприємець за свій кошт облаштував пішохідну доріжку — у влади виникли питання

Після завершення опалювального сезону “Карпатнафтохім” працювати не зможе

Підприємство досі тримається на електроенергії, яку отримує через Калуську ТЕЦ. Але так зможе тривати ще максимум місяць. За словами голови Калуської громади Андрія Найди, коли закінчиться опалювальний період, ТЕЦ зупиниться і “ниточка”, на якій усе це тримається, буде розірвана. Тоді зупинка очисних споруд буде вже невідворотною. Більше деталей у матеріалі.

На околиці Калуша “розкинулось” звалище | ФОТОФАКТ

Між вулицею Фабричною та вулицею Кривоноса, поблизу моста, можна натрапити на купу сміття. А найважливіше, що забруднена вода стікає у річку.

Що коїться у квіткових крамницях 8 березня у Калуші?

Щороку в Міжнародний день боротьби за права жінок у квіткових крамницях спостерігається масовий ажіотаж на квіти для коханих. Яка ситуація у квіткових крамницях Калуша була цього року, дізнавався Інформатор.

Що коїться у квіткових крамницях 8 березня у Калуші?

Новий мікрорайон у Підгірках переплановують: у висоту — побільше і без стадіону

Йдеться, нагадаємо, про земельну ділянку, площею 22 гектари, яка межує з приватною садибною забудовою та індустріальним парком і простягається у напрямку підгорецької школи. Ділянка наразі — чисте поле. Тож, її давно розглядають як перспективну для забудови.

Забудова у Підгірках: дев'ятиповерхівки

Близьке знайомство: Що (не)люблять мешканці Долини в своєму місті? | Опитування

Інформатор розширює горизонти. Віднедавна ми щотижня навідуємось у Долину, щоб ближче знайомитися з містом, його проблемами та цікавинками і неймовірними людьми. Минулого тижня наші журналісти провели опитування про те, що мешканці Долини люблять у своєму місті, а що не дуже. Що з цього вийшло — дивіться у опитуванні.

Близьке знайомство: Що (не)люблять мешканці Долини в своєму місті? | Опитування

Не тільки обрізка дерев. Які ще весняні роботи слід починати в садах?

У березні найперше потрібно знайти час на обрізку дерев та лікування “ран” від гризунів. Також чимало людей досі білять стовбури. А от обприскування наразі робити ще зарано. Корисними порадами про те, що робити в саду в перші дні весни ділиться Інформатор.

Не тільки обрізка дерев. Які ще весняні роботи слід починати в садах?

Чи повернуться будинки до міста? В Калуському управлінні комунальної власності дали коментар щодо закинутих будинків

На початку лютого цього року наші журналісти звернули увагу на поодинокі руїни хат. Старі обвалені стіни, розбиті чи заколочені дошками вікна, закинуті і засмічені, огорнуті павутиною і забуттям. Ми вирішили дізнатися в Калуському управлінні комунальної власності, яка доля може чекати саме ці будинки й заодно, яким чином вони можуть опинитися на балансі нашої територіальної громади.

Золота молодь футбольного Калуша: як “Хімік” у 1978 році здивував всю Україну

Цього тижня історик Ярослав Куцій розповів нам неймовірну футбольну історію, яка трапилась у Калуші наприкінці 1970-х років. Тоді ФК “Хімік” здобули легендарну перемогу! Всі три частини цієї історії залінковані у нашому матеріалі.

Золота молодь футбольного Калуша: як “Хімік” у 1978 році здивував всю Україну | Частина третя

Інформатору — два роки: у цифрах, спогадах і навіть чашках випитої кави

Також, 7 березня редакція відзначала 2 роки роботи. Традиційно підбили підсумки цих двох років та зібрали найкращі матеріали в один.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору