Інформатор Калуш

ДОЛИНА

У Долині люди чекають на демонтаж “чуда архітектури”

У Долині люди чекають на демонтаж "чуда архітектури"

Долинська міська рада оприлюднила рішення, яким скасовано дозволи на встановлення тимчасових споруд на вулиці Січових Стрільців. 

Цей документ мав би поставити крапку у кількамісячній дискусії, пише Інформатор.

Рішення міської ради, якими скасовують попередні рішення виконкому щодо встановлення МАФів, були прийняті ще 5 квітня. Зараз їх оприлюднили вже з підписом міського голови Івана Диріва.

Громадськість, яка публічно відстоювала зелену зону та виступала проти спорудження тимчасових споруд, сподівається, що рішення вступить у законну силу, а вже частково збудовані споруди демонтують.

“Дякую всім мешканцям нашого будинку та всім небайдужим долинянам за шалену підтримку, друзям, які закликали не опускати рук, та депутатам, які проголосували за скасування скандальних рішень виконкому! Сподіваюсь повторного вето від мера не буде, а “чудо архітектури” під нашими вікнами буде демонтовано ще до Великодня. Чекаємо!”написала у Вікторія Васильків у соцмережі.

Нагадаємо, на початку лютого на вулиці Січових Стрільців у Долині почали встановлювати кіоск. Мешканці будинку виступили проти, адже споруда, фактично, “лізе” їм до вікон. Також мова йшла про знищення зеленої зони. Мешканці пішли до мерії та вимагали громадських слухань. Також — офіційно зареєстрували скаргу. У підсумку роботи були зупинені за рішенням суду.

У березні депутати міської ради не змогли скасувати рішення виконавчого комітету, якими кілька місяців тому надали дозвіл на встановлення двох тимчасових споруд на вулиці Січових Стрільців. Й лише у квітні це сталося.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору