Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Кар’єру в Підмихайлі не бути? | У січні за спецдозвіл була боротьба, а сьогодні охочих немає

Кар'єру в Підмихайлі не бути? | На повторний аукціон спецдозволу не знайшлось охочих

Сьогодні, 17 травня, мав відбутись повторний аукціон з продажу спецдозволу на користування надрами піщано-гравійні породи у Підмихайлі.

Пише Інформатор.

Нагадаємо, що на початку січня за спецдозвіл на користування родовищами на цій ділянці боролись семеро учасників. Тоді ціна лота виросла у 18 разів з початкової суми, яка становила 887 тисяч 549 гривень 21 копійку. В результаті найбільшу цінову пропозицію подало ТОВ “Будтрансоіл”, котре запропонувало 16 мільйонів 120 тисяч гривень.

Проте вже наприкінці березня у тендерній документації з’явилась інформація про те, що переможця дискваліфіковано. Державна служба геології та надр України запланувала повторний трираундовий англійський аукціон на 17 травня 2024 року.

За інформацією з протоколу аукціону торги сьогодні не відбулись через те, що не було охочих придбати спецдозвіл. На аукціон не зареєструвався жоден учасник, тому його скасували. Подальший перебіг подій стосовно цього наразі не відомий.

 Кар'єру в Підмихайлі не бути? | На повторний аукціон спецдозволу не знайшлось охочих

Також нагадаємо, що у мешканців села Підмихайля до новини про ймовірний видобуток корисних копалин на території їхнього села — багато запитань. Люди ініціювали збори. Кажуть, частина родовища може знаходитися у річищі Лімниці, а також — на присадибних ділянках біля самого населеного пункту. Кар’єр, імовірно, межуватиме із житловими будинками та навіть заходитиме на приватизовані земельні ділянки.

Також згодом з’ясувалося, що у власності села — лише третина родовища, решта — належить Калуській міській громаді, якій початок видобутку корисних копалин може бути доволі вигідним.

Читайте також — Жителі Підмихайля показали, як біля їх домівок межуватиме майбутній карʼєр

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору