Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Гроші на піар, пікети і паспорт для корови — підсумки тижня на Інформаторі

Підсумки другого тижня листопада

Традиційно у неділю підбиваємо підсумки тижня, що минув, та розповідаємо, які матеріали найчастіше відкривали на сторінках видання наші читачі.

Отож, найбільш читабельним матеріалом тижня стала публікація про виділення коштів на функціонування нової автобусної станції у Калуші.

Калуська автобусна станція запрацює у наступному році

Наразі триває будівництво автобусної станції на вулиці Ринковій. А у міській раді вже передбачили фінансування на 2024 рік.  Загалом ідеться про 879 тис 525 гривень. Кошти міська рада передбачила на облаштування робочих місць працівників та приміщень, які використовуватимуть пасажири. Зокрема, потрібно буде закупити табло, сидіння тощо. На ці потреби — 533 тисячі гривень. Ще понад 346 тис гривень закладають на зарплати працівників автостанції. Цієї суми має вистачити на перші два місяці роботи. Далі підприємство має почати заробляти самостійно.

Автобусна станція запрацює в наступному році

250 тисяч га піар. У Калуші підписали восьмий договір із медійниками.

Виконавчий комітет Калуської міської ради ледь не щомісяця підписує договори з медійниками області. Сьогодні “закріпили” співпрацю зі ще одним франківським сайтом — на 50 тисяч гривень. Це — вже восьме медіа, з яким укладено договір цього року. А загальна сума вже перевищила 250 тисяч гривень. Тож, ми проаналізували, з ким за гроші співпрацює калуська влада.

Продовжували читати на Інформаторі про падіння уламків безпілотника, яке сталося 3 листопада. Обидва матеріали на цю тему У Калуському районі впали уламки збитого безпілотника та   У Калуш безпілотник не долетів — пожежа була у районі тримали лідерство за переглядами.

Жителька Калуша вийшла на одиночний пікет проти “бруківки”

4 листопада на заході до вшанування пам’яті розстріляних учнів Калуської торговельної школи пікетувала жінка з плакатами “Депутатів і їх синів на війну, гроші на ЗСУ”, “Нам не треба бруківки, гроші на ЗСУ”. Жінка з нами поділилась, що вона вже втретє виходить на мирний протест. Попередні два рази пікетувала біля будівлі Калуської міської ради.

У суботу, 11 листопала, під стіни міської ради на пікет проти “кривавої бруківки” вийшло вже значно більше людей.

Ціна за кілограм картоплі у Калуші — де дешевше?

Середня вартість кілограму картоплі у Калуші на тижні, що минув, становила 16, 50 грн. Тож, яка ціна картоплі у калуських супермаркетах та на ринку, розповідав Інформатор.

Наступна новина вибилася у топ переглядів доволі несподівано. Напередодні Інформатор розповідав про нову виплату у Долинській громаді. А відтак, коли з’явилася офіційна інформація, як отримати 1000 гривень за утримання великої рогатої худоби, випустили новину під назвою:

Корова має мати паспорт. У Долині розповіли, як отримати гроші за ВРХ

На цю фінансову підтримку можуть сподіватися лише фізичні особи (крім фізичних осіб-підприємців), які утримують трьох і більше голів великої рогатої худоби (корів), ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства. Заявник має бути зареєстрованим та проживати у Долинській ТГ.

Історичну публікацію нашого дописувача Ярослава Куція про калушан, які були визнані Праведниками народів світу ми розбили на дві частини:

“Калуський список Шиндлера”: калушани, які були визнані Праведниками народів світу | Частина перша

“Калуський список Шиндлера”: калушани, які були визнані Праведниками народів світу | Частина друга

У пошуках глибшого історичного тла міста Калуша, ми щоразу розкриваємо нові й нові сторінки історії нашого міста, що до цього були нам невідомі. Продовжуючи дослідження єврейської громади Калуша, сьогодні торкнемося непересічного та унікального явища, що для нас самих було приємним шоком – калушан, визнаних Праведниками народів світу, тобто такі собі Шиндлери локального, калуського масштабу.

Увімкнули опалення. А дітям у садках тепло?

Попри початок опалювального сезону — не у всіх закладах дошкільної освіти тепло. Принаймні так було цього тижня. Тож, “озброївшись” термометром, Інформатор вирушив по садочках, щоб перевірити температуру в групах та дізнатися чи не холодно дітям.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору