Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Гроші на ЗСУ, вовки і картопля — про що ми читали на цьому тижні?

Гроші на ЗСУ, вовки і картопля — про що ми читали на цьому тижні?

На цьому тижні акцент популярних статтей змістився в бік соціально важливих тем. 

Підсумовує Інформатор.

У Калуші місцеві жителі в ополонках ловлять рибу | ФОТОФАКТ

З настанням морозів на озерах сформувався лід. Рибаки ж перейшли до зимової риболовлі з ополонки. Наші журналісти зафіксували кілька випадків.

У Калуші місцеві жителі в ополонках ловлять рибу | ФОТОФАКТ

Калуш просить, щоб Зеленський особисто втрутився у питання “Карпатнафтохіму”

У Калуші під час засідання сесії міської ради схвалили Звернення до Президента України. Міська рада просить його особисто втрутитися в ситуацію, пов’язану з відключенням від електропостачання ТОВ “Карпатнафтохім”.

Калуш просить особистого втручання Зеленського

Школа, дитсадок і 35 житлових будинків. У Калуші розпланували під забудову 22 гектари землі

Йдеться про земельну ділянку в мікрорайоні “Підгірки”. Першочергово планувалося, що сюди у разі екологічного лиха можна буде відселяти людей із Кропивника та Сівки-Калуської. Але зараз територію розглядають як одну з найбільш перспективних для розбудови Калуша. Тут може бути багатоквартирна житлова забудова.

Від 10-ти гривень за кілограм? Скільки вартує картопля у Калуші

Нещодавно під нашим дописом про ціни на гречку з’явився коментар від читачки із проханням порівняти вартість картоплі у Калуші. Тож сьогодні Інформатор розповідає про актуальні ціни.

картопля

На Калущині біля села розгулює зграя вовків | ВІДЕО

Зграя потрапила у фотопастку. Помітили її біля села Рахиня Долинської громади. За даними товариства, ці зграї вовків було зафіксовано на фотопастки минулого тижня.

На Калущині біля села розгулює зграя вовків | ВІДЕО

Архівні фото Калуського ліцею №3 від читачів Інформатора

Нещодавно на нашій сторінці фейсбук ми опублікували архівне фото Калуського ліцею №3, зроблене у 1975 році. Після цього наші читачі почали ділитись фотографіями з власних архівів. Найбільшою кількістю фотографій поділилась з нами Леся Григорів.

За дозвіл на користування надрами у Підмихайлі змагались компанії Прикарпаття та Києва

Серед учасників аукціону були два депутати Калуської міської ради. Загалом же за дозвіл на видобування корисних копалин з ділянки “Підмихайле” Калуського родовища боролись семеро підприємців. Більше цікавих деталей у матеріалі.

За дозвіл на користування надрами у Підмихайлі змагались компанії Прикарпаття та Києва

Потрібні трактори: калуські посадовці подумують над кредитом

Стало відомо, що калуські посадовці подумують над кредитом на закупівлю техніки для обслуговування старостинських округів. Підрахували, що потрібно 3 трактори та екскаватор із відповідним навісним обладнанням. Це допоможе планувати роботи в населених пунктах “кущовим” способом.

Потрібні трактори: калуські посадовці подумують над кредитом

У Калуші знайшли 11,5 мільйонів гривень на ЗСУ

Стало відомо, скільки коштів буде виділено з бюджету Калуської громади на нову цільову програму підтримки українських військових у 2024 році. Йдеться, нагадаємо, про Програму підтримки підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України на 2024 рік. Її у громаді розробили вперше з тим, щоб фінансову підтримку з бюджету могли отримувати не лише захисники із підрозділів ТРО та підшефних частин, а й інші, де несуть службу калушани.

Гроші на ЗСУ

Адвокат калушан, які втратили дітей у ДТП біля Бережан, раптово не прийшов до суду

На цей тиждень була призначена чергова дата засідання. До Бережан традиційно приїхали батьки загиблої пари та інші їхні рідні та друзі. Але до зали суду не прийшов адвокат потерпілих Володимир Твердохліб. Жодних заяв до суду, які б пояснювали причину відсутності, він не подавав, а на дзвінки своїх клієнтів у цей день не відповідав.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору