Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Суди, партизани і хатка в Карпатах — що ми читали цього тижня? | Підсумки

Постійні дощі на Калущині не завадили багатьом ситуаціям та подіям відбутися. Результат — кілька десятків гучних новин. Традиційно в неділю підбиваємо і розповідаємо про найбільш популярні за вашою версією матеріали.

Ділиться Інформатор.

У Калуші будують нове промислове підприємство

Релоковане підприємство “Акваізол” з Харкова, яке займається покрівельними та гідроізоляційним матеріалами, почне свою виробничу діяльність в Калуші. Чому це добре для Калуша — розповіли у матеріалі.

Гірський рятувальник з Калуша планує врятувати хатину у горах, але йому потрібна допомога

Василь Фіцак разом з активістами фундації “Карпатські стежки” планує відремонтувати будиночок в сідловині між горами Молода та Яйко. Ділиться, що ремонт планували провести ще у 2022 році, але тоді завадила війна. Зараз для відновлення потрібно виконати багато роботи. Більше деталей у матеріалі.

Що потрібно зробити військовозобов’язаним чоловікам до 19 червня, щоб не потрапити в розшук?

минулого тижня начальник Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки видав наказ, який зобов’язує усіх військовозобов’язаних чоловіків що проживають (перебувають) на території Івано-Франківської області, з’явитися у 10 денний терміни до районних ТЦК та СП області за місцем проживання (перебування).

Кому та як діяти в цій ситуації — розповіли у матеріалі.

Через тиждень стануть відомі результати проб води біля церкви УПЦ (мп) у Калуші

За даними аналізу проб комунальники вирішать: планувати біля храму облаштовування зони відпочинку чи проводити очисні роботи на водоймі.

“Скасовуємо. Не скасовуємо…” — ціни на пальне з 1 липня таки виростуть. В Калуші також | Деталі

З наближенням липня все частіше виникають згадки про закон, через який вже з 1 числа ціни на пальне в Україні повинні змінитися. Вчора і сьогодні настав пік таких згадок.

Військові погони української армії сьогодні? | Історія, вигляд і значення

Однією з суттєво помітних змін української армії став відхід від радянських стандартів та вигляду на противагу російській. Тут і про впізнаваний український піксель, і шеврони, і погони. Саме про останні розповідаємо у цьому матеріалі.

Одне з укриттів у Калуші під час повітряної тривоги було закрите — а інші?

Всі ми пам’ятаємо нещодавні резонансні новини щодо закритих укриттів в Києві та трагічні наслідки цієї ситуації. Звісно, це потягнуло за собою тисячі перевірок по всій Україні, й здавалося, що після цього проблема буде вирішена.  Але, сьогодні, під час останньої повітряної тривоги Інформатор виявив, що ситуація в нашому місті теж не дуже втішна.

Розгляд справи про смертельне ДТП поблизу Бережан зрушив з місця | Нові деталі

Судовий процес щодо смертельного ДТП на Тернопільщині в якому загинула молода пара з Калуша — Марта Гриців та Василь Пупко, нарешті зрушила з місця. Хоч крайнє засідання, яке відбулося вчора у Бережанському районному суді, знову перенесли, але з’явилися нові, суттєві деталі, про які розповідаємо у матеріалі.

Чи готові калушани стати партизанами? | Опитування

Захистити рідне місто від ворога у разі небезпеки можуть Добровольчі формування територіальної громади (ДФТГ), по-іншому — партизани. Але чи чули калушани про таке формування, та чи готові вони вступити до його лав? Дізнавалися в опитуванні.

Допити свідків по справі Віталія Хемича продовжуються | Нові деталі

12 червня суд над Віталієм Хемичем нарешті відбувся. Що правда, через технічні моменти почалося засідання на 20 хвилин пізніше. В ході розгляду вирішили доопитати ще кілька свідків. Деталі у матеріалі.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору