Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Фонтан в укритті, песик-емігрант і нова автівка мера — підсумки тижня на Інформаторі

Фонтан в укритті, песик-емігрант і нова автівка мера — підсумки тижня на Інформаторі

Цього тижня новини насичували ваші стрічки тонами трешової інформації. Проте, серед того знаходилось місце й для позитивних історій. Ми традиційно зібрали для вас 10 найпопулярніших новин останніх 7 днів. 

Ділиться Інформатор.

Стало відомо, скільки у Калуші мобілізовано чиновників

У Калуській міській раді приблизно 26% працівників є військовозобов’язаними.  І приблизно кожен п’ятий із них призваний на військову службу.  Розповідаємо опираючись на дані, надані Калуською міською радою у відповідь на інформаційний запит.

Жителі Підмихайля показали, як біля їх домівок межуватиме майбутній карʼєр

Жителі вулиці Іваньківської діляться, що під час повеней страждають найбільше, адже живуть близько до річки. За їх словами створення карʼєру створить їм додаткові проблеми.

У Калуші затопило шкільне укриття: вода б’є фонтаном | ФОТО+ВІДЕО

В одну з калуських укриттів — потоп. Вода з-під стіни б’є фонтаном, підтоплюючи частину приміщення, яку було облаштовано як тимчасове укриття для учнів ліцею №4. Інформатор побував у проблемному укритті та поспілкувався з директоркою школи Лідією Когут.

мокре укриття у ліцеї

ліцей 4 Калуш

Калуській освіті бракує 50 млн гривень. Буде злиття класів і пониження ступенів шкіл

Освітня галузь у Калуші цьогоріч недоотримає від держави 50 мільйонів гривень. У бюджеті громади вільних грошей також немає. Тому освітяни готуються до зменшення заробітних плат і навіть скорочень, а деякі школи можуть втратити одну з ланок — чи то початкову (якщо стануть опорними), чи старшу (якщо стануть гімназіями). Детальніше розповідаємо у матеріалі.

Історія калуської Чорнушки: від покинутого цуценяти — до мешканки Іспанії

Цуценя, яке ще у листопаді було покинутим і нікому непотрібним, сьогодні передає вітання калушанам з Іспанії. Її знайшли в районі автовокзалу Калуша. Небайдужі люди прихистили, обробили від паразитів. Але залишити собі змоги не мали. Тож, почали шукати цуцику родину. І… знайшли!

Андрій Найда: місто підтримає “Карпатнафтохім” коштами, але не за рахунок населення

Небезпека у Калуші все ще зберігається і електропостачання на “Карпатнафтохім” досі є лише завдяки ТЕЦ, але ситуація зрушилася. Із Києва сьогодні дали необхідні сигнали обласній військовій адміністрації та на саме підприємство. Тож, найближчим часом має бути напрацьований вихід із ситуації.

У міського голови Калуша — нове службове авто | ФОТО

Нову автівку для потреб виконкому придбали наприкінці минулого року, витративши з бюджету майже 600 тисяч гривень. Інформатор отримав підтвердження, що авто оплачене, а відтак поцікавився, чи воно вже експлуатується. З’ясувалося, що закріпили його за міським головою.

Йдеться про автомобіль NISSAN ROGUE 2017 року випуску.

Карта гідрантів Калуша

У звʼязку з критичною ситуацією навколо ТОВ “Карпатнафтохім” вирішили пригадати мешканцям Калуша, де можна буде набрати води у разі її відсутності в домівках. У разі порушення функціонування критичної інфраструктури, у Калуші можна буде набрати води у 6 спеціальних гідрантах по місту.

Карта гідрантів Калуша

Чи “кусає гаманці”? Актуальна вартість гречки у Калуші

Минулого року вартість гречки раптово змінювалась: спершу ціна підскочила, а потім дещо внормувалась. У скільки калушанам обійдеться кілограм гречки сьогодні?

Що обов’язково їсти взимку | Поради калуської лікарки

Взимку нашому тілу потрібен теплий одяг, а організмові — збалансоване харчування з достатньою кількістю вітамінів, мінералів і корисних речовин. Лише так можна впоратися з сезоном застудних захворювань і зміцнити імунітет.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору