Калуш До сайту

У Рожнятові завтра перекриють рух на аварійному мості

З середи 14 серпня у селищі Рожнятів буде повністю перекритий рух транспорту мостом через річку Дуба.

Йдеться про міст на автомобільній дорозі обласного значення Рожнятів — Вербівка. У селищній раді Інформатору повідомили, що балансоутримувачем моста є ДП “Дороги Прикарпаття”, яке і прийняло рішення про перекриття руху. Селищну раду про це повідомили та попросили проінформувати населення.

“Рішення про перекриття руху прийняте балансоутримувачем мосту ДП “Дороги Прикарпаття”. Відповідну роботу з перекриття буде здійснення цим підприємством”, — зазначають у селищній раді.

Рух мостом буде перекрито повністю. Тож, водіїв просять звертати увагу на встановлені дорожні знаки та здійснювати об’їзд тимчасовим переїздом через вулицю Торгова.

Нагадаємо, міст через річку Дуба на автодорозі загального користування місцевого значення Рожнятів — Вербівка заборонили використовувати ще в жовтні минулого року. Відтоді увесь транспортний потік пішов іншими дорогами. Місцеві депутати звернулися до Кабміну. Адже міст настільки зруйнований, що перспективи його відновлення практично немає. У планах — будівництво нового. Але на це потрібні кошти.

1 листопада був оголошений тендер на понад 76,8 млн гривень із терміном виконання робіт — до 31 грудня 2024 року. Тендерна документація займає понад 80 сторінок. Тендер виграло СП “Будучність”.

На початку грудня місцеві жителі самовільно відкрили рух транспорту по мості, згодом проїзд закрили. Єдиним шляхом для транспорту залишилась обʼїзна, проте вона знаходиться у жахливому стані.

Згодом рух мостом знову відкрили, але вже з урахуванням безпеки. Біля аварійного моста збудували тимчасову переправу. По ній можна буде їхати і зараз.
ФОТО з архіву 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08