Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Пакунок з США, мер Долини і штучний інтелект — підсумки тижня на Інформаторі

Пакунок з США, мер Долини і штучний інтелект — підсумки тижня на Інформаторі

Цікавість читачів нашого сайту цього тижня ще більше сфокусувалась на соціальних темах присутніх у нашому місті. Що більше, навіть вийшла за межі Калуша й захопила Долину.

Найбільш популярні новини зібрав у сьогоднішню добірку Інформатор.

Укрпошта просить допомогти знайти калушанку, яку місяць чекає посилка із США

З нетиповим проханням до нашої редакції звернулася працівниця Укрпошти у Калуші — допомогти знайти жінку, якій із США прийшла посилка.

На коробці зазначено ім’я людини, якій вона адресована, але не вказано номеру її телефону. Також, імовірно, неправильно вказана адреса одержувачки. Після виходу цього матеріалу, одержувачка, до речі, знайшлась.

У Калуші провалюється асфальт і пробиваються каналізаційні стоки

За ніч, між 19 та 20 лютого, у місті утворилась нова яма. Цього разу з неї видніються каналізаційні стоки. Поблизу будинку на вулиці Грушевського, 53 провалився асфальт. Зафіксували ми дорогою на роботу.

Забута Сівка: штучний інтелект показав, якою могла б бути центральна річка в Калуші

У багатьох містах є річки, але не у всіх вони протікають прямісінько через центральну частину міста. У Харкові, наприклад, довкола річки є затишна набережна, така ж історія у Вінниці, Черкасах, Києві. Тож озброївшись ШІ (штучним інтелектом) ми спробували пофантазувати, якою була б Сівка в нашому місті.

Забута Сівка: штучний інтелект показав якою могла б бути центральна річка в Калуші

Старости калуських сіл складатимуть приписи на тих, хто “розводить” борщівник

Старостам сіл, що входять до Калуської громади, дано доручення складати приписи на власників чи орендарів земельних ділянок, де “розводять” борщівник. Про це йшлося на нараді зі старостами у п’ятницю, 16 лютого. Деталі наради у матеріалі.

У Долині громада висловила міському голові Івану Диріву недовіру?

Іван Дирів вислухав претензії мовчки і лише після завершення “народного голосування” покинув зал, не коментуючи ситуацію. Згодом він назвав події “безладом, який влаштували окремі депутати” та порадив “організаторам шабашу” читати законодавство. Слідкував за розвитком подій Інформатор.

Мешканці Долини хочуть зупинити будівництво градирні. Депутати не знають, коли дали на це дозвіл

А ще у Долині почали будувати соляну градирню. Представники громади обурюються та вимагають, щоб мерія негайно зупинила ці роботи, а депутати міської ради заявили, що не погоджували фінансування проєкту.

Про це йшлося на сесії Долинської міської ради, після якої люди розпочали вуличну акцію протесту.

Громада на Калущині хоче встановити камеру фіксації швидкості руху на трасі

Йдеться про дорогу державного значення Н-10 та селище Брошнів-Осада.  Під час засідання сесії у селищі місцеві депутати звернули увагу на часті порушення Правил дорожнього руху пішоходами та велосипедистами. Йшлося зокрема про те, що люди часто переходять дорогу там, де їм зручно. При цьому, пішохідні переходи на дорозі є, але користуються ними не всі.

У Калуші невідомі побили вікна у приміщенні танцювальної студії

Практично в центрі міста в одному з житлових будинків минулої неділі побили вікна на першому поверсі. Про те, чи це чиєсь хуліганство, чи, можливо, чиясь навмисна дія — поки не відомо. Факт зафіксував Інформатор.

У Калуші невідомі побили вікна у приміщенні танцювальної студії

Чому проблемно записатися в жіночу консультацію в Калуші? — Розмова з директоркою Наталією Когут

Нещодавно кілька молодих жінок поскаржились нам у редакцію стосовно отримання послуг в жіночій консультації — “Не змогла додзвонитися”“Не змогла записатися онлайн”“Не розумію коли й до якого лікаря мені піти. На таблиці в інтернеті нічого не зрозуміло”. Тож Інформатор завітав у жіночу консультацію і поспілкуватися з директоркою медзакладу та лікарем-гінекологом Наталією Когут, щоб дізнатися в чому причина  і чи є  розв’язання цих проблем.

Чому проблемно записатися в жіночу консультацію в Калуші? — Розмова з директоркою Наталією Когут

Хоч одним колесом на газон… На Підвальній — проблема через паркування

Калушанка скаржиться на автоводійку, яка приїздить у гості до сусідів і щоразу паркується на зеленій зоні. З фотодоказами та скаргою мешканка вулиці Підвальної прийшла в Інформатор минулого тижня. А що було далі — читайте у матеріалі.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору