Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Вагітна в 17, мости й брудні канави — підсумки тижня з Інформатором

Вагітна в 17, мости й брудні канави — підсумки тижня з Інформатором

Цього тижня нашу увагу привертали новини подій, які відбуваються доволі близько. Найбільше — мілітарна та архітектурна теми. 

Ділиться Інформатор.

У Калуші неповнолітня одружиться з військовим — суд надав право на шлюб

Мотивують це тим, що тривалий час вони зустрічалися і мають намір укласти шлюб, мають взаємні міцні почуття любові та поваги один до одного, однак заявниця на день подання заяви не досягла повноліття.

На Калущині руйнується міст, який збудували за понад 10 мільйонів гривень

Мова йде про переїзд через річку Сівку у селі Креховичі. Його будівництво завершили у 2020 році, а кінцева вартість, за інформацією Брошнів-Осадської селищної ради, становила понад 10 мільйонів гривень. Пішохідна ділянка мосту вже майже провалилась. Були навіть випадки травмувань людей. Місцева влада каже, що не може виконувати ремонтні роботи, бо міст не на їх балансі.

Із Калуша на фронт відправили помічника із позивним “Поні”

Волонтери за підтримки усіх, хто донатить і допомагає, продовжують підтримувати українських захисників. Цього разу на фронт поїхало ще одне авто.

Із Калуша на фронт відправила помічника із позивним "Поні"

Верховна Рада прибрала з законодавства поняття “обмежено придатного”

Не чекаючи закону про мобілізацію, Верховна Рада днями ухвалила в цілому закон №10313 щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист. З-поміж іншого, він прибирає поняття “обмежено придатного”.

Допомогла начальнику отримати хабар. Суд покарав військову із Калущини

Уродженка Калущини потрапила на лаву підсудних. Військовослужбовиця, яка перебувала на посаді старшого бойового медика роти охорони, виписала фальшиву довідку про стан здоров’я призовника. Цим — допомогла своєму начальнику отримати 2000 доларів хабаря.

7 березня Івано-Франківський міський суд виніс у цій справі вирок.

Готель “Карпати” у Долині хочуть перетворити у житловий будинок з магазинами

Приміщення, яке багато років пустує та занепадає, вже викуплено. Тож тепер до Долинської міської ради інвестор звернувся за дозволом на розробку детального плану території. Це — перший крок до майбутньої реконструкцію колишнього готелю.

У Калуші невідомі застрелили собаку | Поліція розпочала перевірку

За словами господарів собаку застрелили на їх власному подвір’ї. У тварину прилетіло 8 куль, одна з яких стала смертоносною. Про стрілянину у собаку її чоловіка написала жителька мікрорайону Хотінь, Кароліна Чіпко. Дівчина розповідає, що підґрунтям такого жорстокого вчинку скоріш за все стали постійні інциденти з сусідськими котами.

Культ джерельної води у Долині | Чому в місті таке популярне користування джерелами?

У Долині в міському парку встановлена спеціальна точка, де можна набрати джерельної води. Мешканці активно користуються нею. Навіть у погану погоду можна бачити як щохвилини до неї підходять нові люди для того, щоб наповнити свої бутлі.

Підземний перехід у Брошневі-Осаді: дуже потрібний, але не працює | ФОТОРЕПОРТАЖ

Місцеві мешканці розповідають, що цей перехід підземного типу був побудований уже давно. Розташований біля Брошнів-Осадського ліцею для того, щоб діти могли безпечно переходити через трасу H-10, котра проходить через селище. Проте користуватись ним проблемно, бо часто він просто затоплений водою.

“20 років нікому не була потрібна” — що вирішилося з забрудненою канавою у Калуші?

Менш як тиждень тому наша редакція звернула увагу на забруднення канави невідмою речовиною на вулиці Богдана Хмельницького. За коментарями ми також звернулися в управління надзвичайних ситуацій, щоб дізнатися алгоритм розв’язання цієї проблеми. І врешті рішення знайшлося.

"20 років нікому не було потрібна" — що вирішилося з забрудненою канавою у Калуші?

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору